Tilbakebetalinger og kompensasjon: Avianca

AirHelpAirlines
AV

Ble du berørt av flyforsinkelser og flykanselleringer med Avianca? I så fall kan du ha rett til opptil 600 euro per person.

Den nyeste statistikken for punktlighet for Avianca viser at de hadde 98 flyavganger i løpet av 24 timer, og 84.69% var i rute.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Avianca: Kansellerte flyvninger i dag

Hvor mange flyvninger ble kansellert i dag?

  • Ifølge den mest oppdaterte informasjonen vår, har Avianca kansellert 0 flyvninger i løpet av 24 timer.

  • 0.00% av innenlands flyvninger og 0.00% av internasjonale flyvninger ble kansellert.

  • Hvis flyvningen din ble kansellert og du ble varslet mindre enn 14 dager på forhånd, kan du ha rett til kompensasjon på opptil 600 euro. Sjekk her.

  • Se flere statistikker om Avianca

Kompensasjon for kansellerte flyvninger med Avianca

Uansett om du er hjemme eller befinner deg i utlandet, vil du sitte med mange spørsmål og bekymringer når du finner ut at Avianca har kansellert flyvningen din. Det første du bør være oppmerksom på, er at Avianca skal finne en ny flyvning eller tilby deg full refusjon.

Men ettersom kansellerte flyvninger nesten alltid ødelegger reiseplanene dine, bør du sjekke om du også har rett til å kreve kompensasjon fra Avianca for den kansellerte flyvningen.

Ifølge EUs regelverk skal Avianca betale passasjerene opptil 600 euro per person når de kansellerer flyvninger på kort varsel. Det vil si enhver flykansellering som finner sted mindre enn 14 dager før avreise.

Unntak:
Avianca vil ikke måtte betale kompensasjon hvis de kunne tilby en erstatningsflyvning med lignende avgangs- og ankomsttider som den opprinnelige. Du kan sjekke de nøyaktige kravene på siden vår om kompensasjon for flykanselleringer.

Flyselskapene trenger ikke å betale kompensasjon hvis det var ekstraordinære omstendigheter inne i bildet. Det betyr at hvis det oppstod en uvanlig situasjon som var utenfor flyselskapets kontroll, men som tvang frem en kansellering, har du ikke krav på kompensasjon fra Avianca. Noen typiske eksempler er dårlig vær eller streik blant flygeledere.

Forsinket eller innstilt flyvning med Avianca? Finn ut om du har rett på opptil 600 euro i kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Avianca: Forsinkede flyvninger i dag

Hvor mange flyvninger ble forsinket i dag?

  • Den nyeste informasjonen vår viser at 0 av Avianca sine flyvninger ble forsinket med 3 timer eller mer i løpet av en periode på 24 timer.

  • Av innenlands flyvninger, 0 var forsinket med over 3 timer. Raten var 0.00% for internasjonale flyvninger.

  • Passasjerer som ankommer destinasjonen sin mer enn 3 timer forsinket, kan ha krav på kompensasjon. Sjekk flyvningen din.

  • Se flere statistikker om Avianca

Kompensasjon for flyforsinkelser med Avianca

Hver gang du blir rammet av flyforsinkelser med Avianca, er det verdt å sjekke om du har krav på kompensasjon. Hvis Avianca er ansvarlig for forsinkelsen, sier EUs regelverk at passasjerene har krav på opptil 600 euro per person når de blir forsinket med 3 timer eller mer.

Når du krever kompensasjon for en flyforsinkelse, vil Avianca sjekke tidspunktet for når flyvningen ankom den endelige destinasjonen. Dette skyldes at det er ankomsttiden – og ikke avreisetiden – som er viktig i forbindelse med kompensasjonskrav ved forsinkelser. AirHelp har en av de mest omfattende databasene med flystatistikk, slik at vi alltid kan støtte krav om kompensasjon for forsinkende flyvninger med Avianca med den nøyaktige forsinkelsestiden.

Unntak:
Flyselskaper som Avianca trenger ikke å betale kompensasjon hvis det er eksterne grunner til forsinkelsen. Det betyr at forsinkelser forårsaket av dårlig vær, hendelser på flyplassen eller streik blant flygeledere ikke gir rett til kompensasjon. Denne typen situasjoner kalles ekstraordinære omstendigheter.

Du kan lære mer om hva som defineres som ekstraordinære omstendigheter på siden vår om kompensasjon ved forsinkelser.

Krev inntil 600 euro i kompensasjon hvis flyet ditt har vært forsinket, innstilt eller overbooket i løpet av de siste tre årene.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hva sier EUs flypassasjerrettigheter?

EF nr. 261 er EU-forskriften som dekker situasjoner som forsinkelser, innstillinger og overbookinger. Den beskriver forpleiningen passasjerene kan forvente fra flyselskapene når det oppstår slike problemer, og det fremgår tydelig i hvilke situasjoner passasjerene har krav på kompensasjon.

Ifølge EF nr. 261 kan passasjerer kreve kompensasjon for tidligere flyvninger. Ofte kan du kreve kompensasjon for flyreiser fra de siste tre årene.

Forskriften gjelder alle flyreiser som går fra en europeisk flyplass, men siden Avianca er et europeisk flyselskap, gir EF nr. 261 ekstra beskyttelse; det betyr nemlig at flyvninger inn i Europa også dekkes, selv om de har avreise utenfor EU.

Hvilke Avianca-flyvninger dekkes av EF nr. 261?


Hvor mye kompensasjon kan jeg få fra Avianca?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger under 1500 kmOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land over 1500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på 1500–3500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land over 3500 kmOpptil 600 euro per person

Tabellen viser verdier i euro som spesifisert i EF 261

Som med enhver lov finnes det unntak og spesielle omstendigheter som kan påvirke hvert enkelt krav, inkludert hvor mye kompensasjon man har krav på. AirHelp gjør det enkelt å sjekke kompensasjonen her.

Flystatistikk: Forsinkelser og kanselleringer med Avianca

Punktlighet for Avianca (24 timer):

Totalt antall flyvninger: 98
Flyvninger i rute: 83
Punktlighet: ca. 84.69% av alle flyvninger var i rute
Lange forsinkelser (over 3 timer): 0
Kansellerte flyvninger: 0

Tallet på flyvninger oppgitt er estimater basert på interne databaser og tredjeparter.


Om Avianca

Avianca S.A. (Aerovías del Continente Americano S.A.) er det største flyselskapet i Colombia. Det har vært Colombias nasjonale flyselskap siden 5. desember 1919, da det først ble registrert under navnet SCADTA. Selskapet har hovedkontor i Colombia, med hovedkontor i Barranquilla og globalt hovedkvarter i Bogota og hovedknutepunkt på El Dorado internasjonale lufthavn. Avianca er flaggskipet i en gruppe på ti latinamerikanske flyselskaper som opererer som ett enkelt flyselskap under et system med felles rutenummer. Avianca er det største flyselskapet i Colombia og det nest største i Latin-Amerika etter Chiles LATAM. Avianca og dets datterselskaper har det mest omfattende rutenettet i Latin-Amerika.

Bruk AirHelp til å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper