Tilbakemeldinger om AirHelp

Vi er stolte av å ha hjulpet så mange flypassasjerer. Så langt har vi hjulpet 16 millioner mennesker med å kreve kompensasjon.

Se hva de sier om tjenesten vår.

Sjekk kompensasjon

Tilbakemeldinger om AirHelp på Trustpilot

Trustpilot

Hvordan gi en tilbakemelding om AirHelp

Vi vil gjerne høre hvordan kundene opplever tjenesten vår. Derfor oppfordrer vi brukerne våre til å gi en tilbakemelding om AirHelp på tilbakemeldingstjenesten Trustpilot.

Trustpilot er en anerkjent og uavhengig tilbakemeldingsplattform som er gratis og åpen for alle. Du kan stole på at vurderingene og omtalene på dette nettstedet kommer fra ekte kunder som gir en ærlig tilbakemelding om opplevelsene sine.

Har du brukt AirHelp? Vurder oss eller gi oss en tilbakemelding på Trustpilot nå.


Hvorfor du kan stole på AirHelp

Vi hører ofte at kundene våre i begynnelsen var usikre på om de kunne stole på AirHelp. Heldigvis sier de også at de er glade for at de gjorde det!

Likevel får vi spørsmålet «Er AirHelp svindel?» overraskende ofte. Vi forstår skepsisen; det finnes ikke så mange anerkjente selskaper som tilbyr penger for ingenting.

Men dette er en misforståelse. Vi tilbyr ikke gratis penger. Dette er kompensasjon du har lovfestet rett på. Du fortjener kompensasjon etter en frustrerende reiseopplevelse. Vi hjelper deg bare med å få den.

Hvis du fortsatt ikke er trygg på at vi er et pålitelig selskap, har du mange muligheter til å sjekke oss ut før du bruker tjenesten vår:

1. Kommuniser med oss

Vi er svært synlige på alle store sosiale medier. Vi setter faktisk stor pris på om du følger og chatter med oss på Facebook, Twitter og LinkedIn. Sidene våre er fulle av praktiske reisetips og -råd.

Du kan også bruke sosiale medier til å spørre venner og familie om de har en tilbakemelding om AirHelp. Vi har hjulpet 16 millioner mennesker over hele verden, så sjansen er stor for at vi har hjulpet noen du kjenner.

2. Se tilbakemeldingene våre

I tillegg til tilbakemeldingene på Trustpilot, finnes det mange andre nettsteder hvor tidligere kunder har gitt vurderinger eller omtaler av opplevelsene sine med AirHelp. Du kan også lese tilbakemeldinger på Glassdoor og se hvordan vi er som arbeidsgivere.

3. Les nyheter

AirHelp blir regelmessig nevnt i store publikasjoner. Se hva TechCrunch, The Wall Street Journal og Condé Nast Traveler har å si om oss.

AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper