Erstatning kansellert fly

Hvis du er passasjer på en flyvning som blir kansellert, kan dette by på mye bry. For å kompensere deg for dette kan du har rett til erstatning. Hva erstatningen består i, og nøyaktig hvor stor kompensasjon du kan gjøre krav på, avhenger av en rekke faktorer. Hvis reisen som ble kansellert er underlagt EUs regler for lufttrafikk kan du ha krav på kompensasjon på opptil 600 euro for et kansellert fly. Det gjelder alle flyvninger innad i EU samt alle flyvinger fra EU til andre land, pluss flyvinger til EU med europeiske flyselskap. Ordningen innbefatter også EFTA-land som Norge.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvis flyet ditt blir kansellert kan du ha rett til erstatning

Regelverker som gjelder for erstatning kansellert fly i EU gir deg som forbruker en rekke rettigheter. Det er viktig at du er klar over disse. For det første har du ikke rett til erstatning hvis flyselskapet varsler deg om kanselleringen minst 14 dager før flyvningen. Varsles du mellom 13 og 7 dager før flyvningen, har du rett til kompensasjon hvis kanselleringen fører til at du må reise mer enn 2 timer før planlagt eller ankommer mer enn 4 timer forsinket i forhold til den opprinnelige billetten. Varsles du under en uke før avgang, har du rett til kompensasjon hvis du må reise mer enn 1 time før planen eller ankommer 2 timer etter den opprinnelige flyvningen. Også ombooking på avgangsdagen (uten forvarsel) dekkes av ordningen.

Avhengig av hvor lang reisen er, kan du ha krav på mellom 250 euro og 600 euro i erstatning for kansellerte fly. Det er forskjellige rater for flyvinger på 1500 km eller mindre, flygninger på mellom 1500 km og 3500 km, og flygninger på mer enn 3500 km. I tillegg plikter flyselskapet å enten tilbakebetale billettprisen eller sørge for tidligst mulig alternativ transport til din destinasjon.

AirHelp er her for å hjelpe deg med å få kompensasjon for forsinkelser og avbestillinger av flyreiser. Sjekk ut hvor mye du kan være berettiget til.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Om AirHelp

AirHelp er verdens største organisasjon for flypassasjerettigheter, her for å hjelpe flypassasjerer med å sikre kompensasjon for forsinkede, kansellerte eller overbookede flyvninger .

Vi gjør det enkelt og stressfritt å søke om erstatning. Hvis du er usikker på dine rettigheter, mangler tid, eller bare vil at en ekspert skal håndtere kravet ditt, så kan AirHelp hjelpe deg med å skaffe deg det du har krav på.

Vi baserer på det såkalte "no win, no fee" prinsippet, slik at du kan sjekke kompensasjonen din uten risiko


Krav om erstatning for flyforsinkelser og kanselleringer

Forsinkede flyreiser: Du kan søke erstatning hvis flyet ditt ble forsinket i minst 3 timer.
Kansellerte flyreiser: du kan være berettiget til kompensasjon hvis flyet ditt ble kansellert mindre enn 14 dager før det skulle avreise.
Nektet ombordstigning: du er alltid kvalifisert for erstatning hvis du blir nektet ombordstigning med mindre du frivillig gir fra deg setet.

Vi gjør deg imidlertid oppmerksom på at hvis forstyrrelse skyldes ekstraordinære omstendigheter , er flyselskaper ikke forpliktet til å betle erstatning. Eksempler på ekstraordinære omstendigheter inkluderer dårlig værforhold, reiserestriksjoner og streik i flytrafikkontroll. Selv om de kan forårsake forsinkelser og kanselleringer, er flyselskaper ikke ansvarlige for de og kan derfor ikke forventes at de betaler erstatning.

Husk at de er europeiske flypassasjerettigheter , det vil si at de forholder seg til flyreiser med avgang fra en EU-flyplass, som flyr fra ikke-europeiske flyplasser til EU-flyplasser med et europeisk flyselskap. Tabellen nedenfor viser hvilke flyreiser som dekkes:

Krev opptil €600 hvis flyet ditt ble forsinket, kansellert eller overbooket innen de siste tre årene.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvor mye kan du få i erstatning?

AvstandKompensasjon
Alle flyvninger under 1500 kmOpptil €250 per passasjer
Flyvninger innenfor EU på over 1500 kmOpptil €400 per passasjer
Flyvninger utenfor EU på 1500 - 3500 kmOpptil €400 per passasjer
Flyvninger utenfor EU på over 3500 kmOpptil €600 per passasjer

Tabellen viser kompensasjon i € som spesifisert i EF261

I noen tilfeller kan erstatningssbeløp avvike fra ovennevnte beløp. Du kan enkelt sjekke hvor mye du er kvalifisert for ved å bruke Kompensasjonssjekk.


Hva du skal gjøre hvis flyet ditt er forsinket eller kansellert

Hvis flyreisen din er forsinket eller kansellert, så skulle du:

  • Oppbevar boardingkortet ditt sammen med andre reisedokumenter.
  • Spør hvorfor flyet ble forsinket eller kansellert.
  • Be om mat, drikke, og om nødvendig, gratis transport og losji.
  • Hvis flyreisen din ble kansellert, kan du be om en alternativ flyreise eller refusjon.
  • Oppbevar alle kvitteringer for ekstrautgifter du kunne være pådratt seg, for eksempel mat, klær osv.
  • Sørg for at du ikke signerer en frafallserklæring eller tar imot et gavekort som gir opp rett til kompensasjon.

La AirHelp søke din kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper