Tilbakebetalinger og kompensasjon: Luxair

AirHelpAirlines
LG

Ingen ønsker å høre at flyreisen deres er blitt forsinket, eller enda verre, innstilt. Men hvis det har skjedd med deg, kan det hende at vi kan hjelpe deg med å kreve opptil 600 euro per person fra Luxair som kompensasjon for forsinkelsen eller innstillingen. Vi beregner hvor mye du har rett på i henhold til den europeiske forskriften EF nr. 261, og vi gjør det enkelt å kreve kompensasjonen.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Kompensasjon for innstilte flyvninger hos Luxair

Hvis du har hørt at reisen din vil bli berørt av innstillinger hos Luxair, lønner det seg å kjenne til de europeiske flypassasjerrettighetene EF nr. 261.

I et forsøk på å oppmuntre flyselskapene til å ikke innstille fly i siste øyeblikk, har Europa fått på plass et sett med klare flypassasjerrettigheter kjent som EF nr. 261. Avsnittene om innstillinger sier at hvis et flyselskap som Luxair innstiller en flyvning mindre enn 14 dager før avreise, må de betale opptil 600 euro i kompensasjon til hver berørte passasjer.

Fordi loven fokuserer på å unngå problemer for passasjerene, vil du ikke få kompensasjon for innstillinger hos Luxair hvis du blir tilbudt en annen flyvning som ankommer på et veldig likt tidspunkt som den opprinnelige.

Luxair trenger heller ikke å betale kompensasjon hvis det var ekstraordinære omstendigheter som gjorde innstillingen nødvendig. For eksempel har flyselskapene noen ganger ikke annet valg enn å innstille flyvninger på grunn av en hendelse på flyplassen eller dårlig vær. Siden flyselskapet ikke er ansvarlig for problemet, trenger de ikke betale kompensasjon. De må imidlertid tilby passasjerene en annen flyving eller full refusjon.

Forsinket eller innstilt flyvning med Luxair? Finn ut om du har rett på opptil 600 euro i kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Kompensasjon ved forsinkede flyvninger med Luxair

De europeiske flypassasjerlovene hjelper også de reisende når flyvningene deres blir forsinket. Hvis flyet ditt landet på din endelige destinasjon over 3 timer for sent, bør du sjekke om du er har rett på opptil 600 euro per person i kompensasjon.

Det er verdt å sjekke hva som forårsaket forsinkelsen av Luxair-flyvningen. Flyselskapene må betale kompensasjon når de er ansvarlige for forsinkelsen. Hvis forsinkelsen var forårsaket av en uunngåelig situasjon som var utenfor flyselskapets kontroll, har du imidlertid ikke rett på kompensasjon.

Hvis forsinkelsen for eksempel skyldes et teknisk eller operativt problem, har alle forsinkede passasjerer rett på kompensasjon fra Luxair. Hvis forsinkelsen derimot skyldes en hendelse på flyplassen, streik blant flygeledere eller dårlig vær underveis, er det ingen kompensasjon tilgjengelig.

AirHelp er her for å gjøre erstatningskrav for forsinkede flyvninger med Luxair så enkle som mulig. Kompensasjonssjekken vår vil bekrefte hva du har krav på. I tillegg har vi en av verdens største databaser med flystatistikk for å støtte opp om kravet ditt. Du bør også merke deg at du vanligvis kan kreve kompensasjon for flyproblemer opptil tre år tilbake i tid.

Krev inntil 600 euro i kompensasjon hvis flyet ditt har vært forsinket, innstilt eller overbooket i løpet av de siste tre årene.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hva sier EUs flypassasjerrettigheter?

Ettersom Luxair har hovedkvarter i Europa tilbys passasjerene god beskyttelse i EF nr. 261, Europas omfattende flypassasjerrettigheter.

Alle Luxair-flyvninger som starter fra eller lander på europeiske flyplasser, dekkes av EF nr. 261. Det betyr at passasjerene kan forvente forpleining hvis flyet deres blir forsinket, innstilt eller overbooket. I enkelte situasjoner har de også krav på kompensasjon.

Passasjerene har også rett til å kreve kompensasjon for tidligere flyvninger. Ofte kan du kreve kompensasjon for flyproblemer du har opplevd de siste tre årene.

Hvilke Luxair-flyvninger dekkes av EF nr. 261?

Dekket av EF nr. 261
Flyvninger med avreise fra flyplassene i EU ✔️ Ja
Flyvninger som ankommer flyplasser i EU ✔️ Ja

Hvor mye kompensasjon kan jeg få fra Luxair?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger under 1500 kmOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land over 1500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på 1500–3500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land over 3500 kmOpptil 600 euro per person

Tabellen viser verdier i euro som spesifisert i EF nr. 261

Som du kan forvente med enhver lov, er det unntak og spesielle omstendigheter som kan påvirke hvor mye kompensasjon du har krav på i hvert enkelt tilfelle. AirHelp gjør det enkelt å sjekke hva du har krav på med vår gratis kompensasjonsjekk.


Om Luxair

Bruk AirHelp til å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper