Kompensasjon for forsinkelser og innstilte flyvninger på Amsterdam lufthavn

AirHelpAirports
AMS

Å bli sittende fast på flyplassen er mange reisendes mareritt – og vi er her for å hjelpe deg hvis det skjedde akkurat deg. Hvis du har opplevd forsinkelser eller innstilte flyvninger på Amsterdam lufthavn, kan AirHelp forklare deg rettighetene dine og vurdere om du har rett til kompensasjon.

Du kan ha rett til så mye som 600 euro per person hvis flyselskapet var ansvarlig for forsinkelsen. Skriv inn detaljene om flyvningen din i vår brukervennlige kompensasjonskalkulator, og finn ut hva du har krav på.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Passasjerbeskyttelse på Amsterdam lufthavn

Fordi Amsterdam lufthavn AMS ligger i EU, er det sannsynlig at reisende, uansett hvor de kommer fra i verden, blir beskyttet av en lov kjent som EU-forordning nr. 261/2004.

Dette betyr at hvis du opplevde en forsinkelse, innstilling eller overbooking på Amsterdam lufthavn, så har du rettigheter! Loven spesifiserer hva slags hjelp flyselskapene plikter å gi. Når det er flyselskapet som er ansvarlig for forsinkelsen, fastsetter EF nr. 261 hvor stor kompensasjon passasjerene har rett til – opptil 600 euro per person. Vanligvis har du også opptil 3 år på deg for å levere inn kravet.

Det spiller ingen rolle hvor du er fra, bare hvor du fløy og om det var med et EU-registrert flyselskap.

Er du beskyttet av EF nr. 261?

RuteEU-registrert FlyselskapIkke EU-registrert Flyselskap
Avreise fra Amsterdam lufthavn til hvor som helst ✔️ Ja ✔️ Ja
Ankomst til Amsterdam lufthavn ✔️ Ja ❌ Nei

Forsinket eller innstilt flyvning på Amsterdam lufthavn? Du kan ha krav på kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Krev kompensasjon for forsinkelser på Amsterdam lufthavn

Forsinkelser på flyplassen er stressende, både for tankene og lommeboka. Den gode nyheten er at på grunn av EUs forskrift EF nr. 261, kan du ha rett til å kreve opptil 600 euro i kompensasjon hvis flyvningene blir forsinket med tre eller flere timer.

Det er ett unntak du bør legge deg på minnet når det gjelder forsinkelser på Schipol lufthavn. Hvis forsinkelsene skyldes ekstraordinære omstendigheter, fritas flyselskapene fra å betale kompensasjon for flyvningen. Ekstraordinære omstendigheter er situasjoner som oppstår utenfor flyselskapets kontroll. Et godt eksempel på dette er for eksempel utrygge værforhold på Amsterdam lufthavn, eller problemer med lufttrafikken. Siden flyselskapet ikke forårsaket forsinkelsen, kan det heller ikke forventes at de betaler for det.

En annen ting du bør merke deg, er at loven beregner forsinkelsen ut fra tidspunktet du endelig ankom destinasjonen din, sammenlignet med landingstidspunktet oppgitt på billetten din. Dette er det viktig å ta med i betraktning når det gjelder den forsinkede flyvninger fra Amsterdam lufthavn, for tiden du ble sittende å vente i avgangshallen har faktisk ingen betydning. For kompensasjonens del, er det kun tiden mellom når du skulle lande og det faktiske landingstidspunktet på endelig destinasjon som betyr noe.

Du finner mer informasjon om kompensasjon ved forsinkede flyvninger her


Kompensasjon for innstilte flyvninger på Amsterdam lufthavn

EU-forskriften EF nr. 261 gir passasjerene rettigheter ved innstilte flyvninger på Amsterdam lufthavn. Ifølge loven må flyselskapet tilby deg en alternativ flyvning til destinasjonen, eller en refusjon av utleggene dine hvis du heller foretrekker det.

I tillegg kan det hende du har krav på opptil 600 euro i kompensasjon hvis flyvningen ble innstilt mindre enn 2 uker før planlagt avreise.

Det finnes noen viktige unntak, for eksempel hvis flyselskapet klarte å finne en alternativ flyvning som ankom destinasjonen din på samme tidspunkt som den opprinnelige. Et annet unntak er hvis Amsterdam lufthavn innstilte flyvningen i stedet for flyselskapet – da betyr det at flyselskapet faktisk ikke var ansvarlig for innstillingen. Disse typene eksempler kalles ekstraordinære omstendigheter, og inkluderer situasjoner som streik blant flygelederne, utrygge flyforhold på Amsterdam lufthavn eller andre omstendigheter utenfor flyselskapets kontroll.

Les mer om kompensasjon for innstilte flyvninger her.

Forsinket eller innstilt flyvning på Amsterdam lufthavn? Finn ut hva kompensasjonen din blir, gratis.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvor mye får du i kompensasjon?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger på 1 500 km eller mindreOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land på over 1 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på mellom 1 500 og 3 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på over 3 500 kmOpptil 600 euro per person

Noen unntak må kanskje tas med i betraktningen. Den enkleste metoden for å finne ut hva du har krav på, er å bruke vår gratis kompensasjonssjekk.


Forsinkelser på Amsterdam lufthavn – hva du bør gjøre

Vi vet at forsinkelser eller innstilte flyvninger er alt annet enn ideelt. Her har vi imidlertid noen tips til hva du kan gjøre hvis det skjer med deg:

  • Samle bevis for forsinkelsen eller innstillingen (f.eks. e-poster fra flyselskapet, bilder av avgangstavlen).

  • Spar på alle reisedokumentene dine.

  • Spør flyselskapet hvorfor flyvningen din har blitt påvirket.

  • Be flyselskapet betale for måltidene og forfriskningene dine.

  • Vær oppmerksom på hva flyselskapet tilbyr deg – ikke signer på noe som sier at du frasier deg retten til kompensasjon.

  • Behold alle kvitteringer som beviser at problemene kostet deg ekstra penger.

Få AirHelp til å hjelpe deg med å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper