London Gatwick Innstillinger og forsinkelser – når kan du få kompensasjon?

AirHelpAirports
LGW

Innstillinger og forsinkelser på London Gatwick lufthavn gir ikke noen god start på reisen – men den gode nyheten er at innen EU, er du beskyttet av en lov som heter EF nr. 261. Denne sikrer at du fremdeles har en mulighet til å komme deg til destinasjonen, og at du kanskje også kan ha rett på kompensasjon på opptil 600 euro per person. Vår gratis kompensasjonkalkulator vil fortelle deg nøyaktig hva du har krav på.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Flypassasjerrettighetene dine på London Gatwick lufthavn

De fleste passasjerer som bruker London Gatwick lufthavn (LGW) er beskyttet i henhold til en forskrift som kalles EU-forordning nr. 261/2004. Det er fordi EF nr. 261 dekker alle avganger fra flyplasser i EU, så vel som avganger fra EUs «ytterste regioner med tilknytning til Europa» – for eksempel Kanariøyene, Azorene og Martinique.

Flyvninger som lander på London Gatwick lufthavn, kan også være beskyttet av EF nr. 261. Dette avhenger av hvilken flyplass de tok av fra. Sjekk tabellen nedenfor for alle detaljer.

EF nr. 261 beskytter ikke bare europeere; den er laget for å beskytte alle som flyr innenfor dens jurisdiksjon. Vanligvis tillater den passasjerer å levere inn krav om kompensasjon i opptil 3 år etter hendelsen – du kan derfor sjekke om du fremdeles har krav på kompensasjon for tidligere innstilte flyvninger fra London Gatwick lufthavn.

Er du beskyttet av EF nr. 261?

RuteEU-registrert FlyselskapIkke EU-registrert Flyselskap
Avreise fra London Gatwick lufthavn til hvor som helst ✔️ Ja ✔️ Ja
Ankomst til London Gatwick lufthavn ✔️ Ja ❌ Nei

Innstilt flyvning på London Gatwick lufthavn? Forsinket med tre eller flere timer? Du kan ha rett til kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Krev kompensasjon for innstilte flyvninger fra London Gatwick lufthavn

Da du hørte at London Gatwick lufthavn hadde innstilt flyvningen din, var sannsynligvis den første tanken din hvordan du kunne finne en annen måte å nå destinasjon din på. Heldigvis er dette noe som blir ivaretatt av forskriften EF nr. 261: Flyselskapene er pliktige til å tilby passasjerene sine kompensasjon, enten via alternativ reisemåte eller refusjon av utlegg.

Hvis flyvningen din i tillegg ble innstilt mindre enn 2 uker før planlagt avreise, kan du ha krav på opptil 600 euro per person.

Vi bør imidlertid gjøre deg oppmerksom på et unntak som kan påvirke den innstilte flyvningen på London Gatwick lufthavn, nemlig ekstraordinære omstendigheter. Denne klausulen fritar flyselskapene fra å utbetale kompensasjon når flyvningene ble kansellert på grunn av omstendigheter utenfor deres kontroll. Omstendigheter som dårlig vær, hendelser på London Gatwick lufthavn og streik blant de ansatte på Gatwick, vil alle kunne betraktes som ekstraordinære omstendigheter. På grunnlag av dette kan flyselskapet avvise passasjerens krav om kompensasjon for innstilte flyvninger.

Det enkleste metoden for å finne ut om du har rett på kompensasjon, er å skrive inn informasjon om flyvningen din i vårt gratis kompensasjonsverktøy. Du kan også lese vår omfattende veiledning til kompensasjon ved innstilte flyvninger.


Kompensasjon ved forsinkelser på London Gatwick lufthavn

EF nr. 261 beskytter også reisende med fly når det oppstår forsinkelser på London Gatwick lufthavn. Hvis flyvningen din er 3 timer forsinket (eller enda lenger), kan hver passasjer ha rett på opptil 600 euro i kompensasjon.

Du regner ut den totale forsinkelsen ved å sammenligne det faktiske landingstidspunktet på den endelige destinasjonen med tidspunktet du skulle ha landet. Dette har betydning, siden flyselskapene har anledning til å gjøre opp for en forsinket avgang ved å legge inn god tid til selve flyvningen.

Hvis du ikke er sikker på det nøyaktige tidspunktet du landet, kan AirHelp sjekke det for deg. Opprett kravet ditt her, så sjekker vi informasjonen om flyvningen din mot vår omfattende og presise flydatabase.

Vær oppmerksom på at hvis de forsinkede flyvningene fra London Gatwick lufthavn ble forårsaket av ekstraordinære omstendigheter, fritas flyselskapet fra å utbetale kompensasjon. EF nr. 261 er i denne forbindelsen rettferdig mot flyselskapene. Siden flyselskapene ikke kan kontrollere situasjoner som dårlig vær eller handlinger fra de ansatte ved Gatwick lufthavn, bør de heller ikke holdes ansvarlig for å betale erstatning for dem.

Forsinket eller innstilt flyvning på London Gatwick lufthavn? Finn ut hva kompensasjonen din blir, gratis.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvor mye får du i kompensasjon?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger på 1 500 km eller mindreOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land på over 1 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på mellom 1 500 og 3 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på over 3 500 kmOpptil 600 euro per person

Denne tabellen gir deg en pekepinn på hvor stor kompensasjon du kan ha rett på, men det vil alltid finnes spesielle tilfeller og unntak som kan påvirke totalbeløpet. For å gjøre ting enkelt for passasjerene har vi laget et kompensasjonsverktøy. Dette verktøyet forteller deg hva du har rett på og hjelper deg med å opprette et krav med AirHelp.


Innstilte flyvninger på London Gatwick lufthavn – hva du bør gjøre

Vi ønsker alle å unngå forsinkelser eller innstilte flyvninger, men hvis du først blir berørt, bør du gjøre dette:

  • Samle bevis for forsinkelsen eller innstillingen (f.eks. e-poster fra flyselskapet, bilder av avgangstavlen).

  • Spar på alle reisedokumentene dine.

  • Spør flyselskapet hvorfor flyvningen din har blitt påvirket.

  • Be flyselskapet betale for måltidene og forfriskningene dine.

  • Vær oppmerksom på hva flyselskapet tilbyr deg – ikke signer på noe som sier at du frasier deg retten til kompensasjon.

  • Behold alle kvitteringer som beviser at problemene kostet deg ekstra penger.

Få AirHelp til å hjelpe deg med å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper