Få kompensasjon for innstillinger og forsinkelser på Glasgow lufthavn

AirHelpAirports
GLA

Dersom reiseplanene dine blir ødelagt av problemer som Glasgow lufthavn innstilte flyvninger eller forsinkelser, er det fint å vite at det finnes lover som beskytter passasjerer. I følge EU-lov EF 261, kan du ha krav på opptil 600 euro per person for å kompensere for forstyrrelsen. Finn ut hva du kan kreve.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Flypassasjerrettigheter ved Glasgow lufthavn

Glasgow lufthavn (GLA) ligger innenfor sonen som dekkes av EF nr. 261 – det vil si EU- og EØS-land, samt de «ytterste regioner med tilknytning til Europa» som inkluderer Guadeloupe, Réunion og Kanariøyene. Det betyr at enhver passasjer som drar fra Glasgow lufthavn, kan ha krav på opptil 600 euro i kompensasjon hvis flyet blir forsinket eller innstilt. I noen tilfeller kan du også ha krav på kompensasjon ved problemer med flyreiser til Glasgow lufthavn.

Hvis du har opplevd forsinkelser eller innstilte flyvninger på Glasgow lufthavn, har du vanligvis opptil 3 år på deg til å kreve kompensasjon.

Hvilke flyvninger dekkes av EF nr. 261?

RuteEU-registrert FlyselskapIkke EU-registrert Flyselskap
Avreise fra Glasgow lufthavn til hvor som helst JaJa
Ankomst til Glasgow lufthavn fra flyplass innenfor EU JaNei
Ankomst til Glasgow lufthavn fra flyplass utenfor EU JaNei

Har du opplevd innstilte flyvninger på Glasgow lufthavn? Finn ut hvor stor kompensasjon du har rett på

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Kompensasjonskrav for innstilte flyvninger på Glasgow lufthavn

Innstilte flyvninger på Glasgow lufthavn gir en del problemstillinger for reisende som påvirkes. Ifølge EUs lovgivning er flyselskapene forpliktet til å ta seg av passasjerene sine, men de må også ta dem til den tiltenkte destinasjonen, forutsatt at passasjeren fremdeles ønsker å reise.

Hvis flyselskapet innstilte flyvningen din mindre enn 2 uker før du skulle ut og fly, kan det i tillegg hende du har rett på opptil 600 euro i tillegg.

Passasjerene bør være klar over at det finnes noen unntak i EUs lovgivning. Et eksempel er hvis Glasgow lufthavn måtte innstille flyvningene på grunn av noe som var utenfor flyselskapets kontroll. Dette regnes som ekstraordinære omstendigheter, og flyselskapet trenger derfor ikke å utbetale erstatning. Ekstraordinære omstendigheter kan for eksempel være farlige værforhold på Glasgow lufthavn eller streik blant flygelederne.

Vi forklarer ulike situasjoner hvor du har og ikke har rett på kompensasjon her, men med vår gratis kompensasjonssjekk kan du på noen få minutter se om flyproblemene du opplevde kvalifiserer for kompensasjon.


Kompensasjon for Glasgow lufthavn forsinkelser

Å sitte fast i flere timer på grunn av forsinkelser på Glasgow lufthavn, er ikke bare frustrerende – det kan også gå hardt utover passasjerenes lommebok. Én ting er å måtte punge ut for mat og drikke mens du venter, men mange går også glipp av planlagte aktiviteter fordi de kommer for sent til destinasjonen. Det er derfor det er så viktig at passasjerene faktisk er klar over at de kan ha rett til kompensasjon – opptil 600 euro per person, i henhold til EUs lovgivning.

Selv om passasjerene på de forsinkede flyvningene fra Glasgow lufthavn helt sikkert synes det er kjedelig å vente på at flyet skal gå, er det forsinkelsen til destinasjonen som teller når kompensasjonen skal beregnes. Retten til kompensasjon slår først inn når passasjerene lander 3 timer eller mer etter det planlagte tidspunktet.

Reisende med fly bør også vite at det finnes ett sentralt unntak i lovgivningen, nemlig forsinkelser som skyldes ekstraordinære omstendigheter. Hvis forsinkelsen var forårsaket av dårlige værforhold, en hendelse på flyplassen eller streik blant flygelederne, vil ikke flyselskapet utbetale kompensasjon, fordi dette er situasjoner de ikke selv kan kontrollere.

Forsinket eller innstilt flyvning på Glasgow lufthavn lufthavn? Finn ut hva kompensasjonen din blir, gratis.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvor mye får du i kompensasjon?

DistanseKompensasjon
Under 1500 km Opptil 250 euro per person
Over 1500 km, innen EU Opptil 400 euro per person
1500–3500 km Opptil 400 euro per person
Over 3500 km Opptil 600 euro per person

Selv om loven har mange unntak og betingelser når det gjelder disse kompensasjonsbeløpene, vil vår gratis kompensasjonskalkulator fort kunne fortelle deg hva du har rett på.


Innstilte flyvninger på Glasgow lufthavn – hva du bør gjøre

Forsinkelser eller innstilte flyvninger på Glasgow lufthavn kan i verste fall ødelegge ferien. Dette bør du gjøre hvis flyturen din blir berørt:

  • Samle bevis for forsinkelsen eller innstillingen (f.eks. e-poster fra flyselskapet, bilder av avgangstavlen).

  • Spar på alle reisedokumentene dine.

  • Spør flyselskapet hvorfor flyvningen din har blitt påvirket.

  • Be flyselskapet betale for måltidene og forfriskningene dine.

  • Vær oppmerksom på hva flyselskapet tilbyr deg – ikke signer på noe som sier at du frasier deg retten til kompensasjon.

  • Behold alle kvitteringer som beviser at problemene kostet deg ekstra penger.

Få AirHelp til å hjelpe deg med å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper