Hva du har krav på for forsinkelser og innstillinger på Birmingham lufthavn

AirHelpAirports
BHX

Har du opplevd uventede forsinkelser og innstillinger på Birmingham lufthavn? Da kan du ha krav på opptil 600 euro i kompensasjon per person. La AirHelp hjelpe deg med å lære deg rettighetene dine og få kompensasjonen du har krav på. Se om flyturen din er kvalifisert med vår brukervennlige kompensasjonskalkulator.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Flypassasjerrettighetene dine på Birmingham lufthavn

Ettersom Birmingham lufthavn (BHX) er i EU, vil fly som lander på, og i noen tilfeller ankommer denne flyplassen, sannsynligvis omfattes av EU-forordning nr. 261/2004.

Enkelt sagt sikrer EF 261 at du har rettigheter hvis du opplever at flyet ditt blir forsinket, innstilt eller overbooket. Loven sier at flyselskapet om nødvendig må sørge for mat, drikke og overnatting ved hvis det oppstår problemer, spesielt hvis du må vente på et erstatningsfly som er planlagt å gå flere timer senere. Dersom flyselskapet har skyld i forsinkelsene på Birmingham lufthavn, kan du også ha rett på opptil 600 euro per person.

Dekkes flyet ditt av EF 261?

RuteEU-registrert FlyselskapIkke EU-registrert Flyselskap
Avreise fra Birmingham lufthavn til hvor som helst ✔️ Ja ✔️ Ja
Ankomst til Birmingham lufthavn ✔️ Ja ❌ Nei

Har du opplevd at flyet ditt ble forsinket fra Birmingham lufthavn? Finn ut hvor mye du kan ha krav på her.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hva skjer hvis du blir berørt av forsinkelser på Birmingham lufthavn?

Forsinkede flyvninger kan være ekstremt frustrerende og kostbare, spesielt hvis du har tidssensitive avtaler på destinasjonen, for eksempel en planlagt tur, en begivenhet eller et viktig møte. En forsinkelse kan også ha andre kostnader, ettersom passasjerene ofte må betale for egen mat, drikke og andre ting de trenger.

Hvis du har opplevd at flyet ditt ble forsinket fra Birmingham lufthavn, er det første du må huske på at flyselskapet faktisk er pålagt å tilby mat og forfriskninger mens du venter. For lengre forsinkelser skal de tilby gratis overnatting samt transport til og fra hotellet.

Hvis flyet ditt ble forsinket med mer enn tre timer, og hvis flyselskapet ble funnet ha skylden, sier loven at de skylder deg opptil 600 euro i kompensasjon.


Hva skjer hvis du blir berørt av innstilte flyvninger på Birmingham lufthavn?

Hvis du opplever innstilte flyvninger på Birmingham lufthavn, er flyselskapet ifølge EF 261 forpliktet til å gi deg ordentlig pleie mens du venter. Hvis du fremdeles ønsker å reise, er flyselskapet også forpliktet til å tilby deg en alternativ flyvning til planlagt destinasjon.

Husk at du aldri vil måtte betale ekstra for en erstatningsflyvning, selv om de oppgraderer deg.

Hvis du mottok nyheten om at flyreisen din ble innstilt mindre enn to uker før planlagt avreise, kan du også ha krav på kompensasjon. Når det gjelder innstillinger på Birmingham lufthavn, er beløpet du mottar avhengig av avstanden.

Selvfølgelig finnes det unntak. Hvis innstillingen var forårsaket av ekstraordinære omstendigheter, det vil si situasjoner som er utenfor flyselskapets kontroll, trenger ikke flyselskapet å betale kompensasjon.

Noen eksempler på ekstraordinære omstendigheter er vanskelige værforhold, medisinske nødssituasjoner og sikkerhetsrisikoer.

Har du opplevd at flyet ditt ble forsinket fra Birmingham lufthavn? Sjekk nøyaktig hvor mye kompensasjon du har krav på med AirHelps kompensasjonssjekk.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvor mye kompensasjon kan du få?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger på 1 500 km eller mindreOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land på over 1 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på mellom 1 500 og 3 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på over 3 500 kmOpptil 600 euro per person

Tabellen viser verdier i euro som spesifisert i EF nr. 261

Det kan være unntak i loven som påvirker denne kompensasjonen. Hvis du er usikker, kan du sjekke om flyturen din er kvalifisert med vår praktiske kompensasjonskalkulator.


Spesielle tilfeller: Hva skjer hvis en streik fører til forsinkede flyvninger fra Birmingham lufthavn?

Streik kan føre til innstillinger eller forsinkelser på Birmingham lufthavn. Mens streik som finner sted på flyplassen vanligvis faller under ekstraordinære omstendigheter og typisk ikke kvalifiserer for kompensasjon, er det ett avgjørende unntak – streik blant flyselskapets ansatte. Dette gjelder de fleste tilfeller der streiken involverer flyselskapets piloter, kabinbesetning, teknikere og andre ansatte. Du kan lære mer om kompensasjon ved streik her.

Du har rett på kompensasjon ved flystreik dersom:

  • Det oppsto problemer med flyvningen din på grunn av streik blant flyselskapets ansatte.
  • Flyet ditt ble forsinket med 3 timer eller mer, eller innstilt mindre enn 14 dager før den planlagte avgangen.
  • Flyet ditt hadde avreise fra EU, eller er et EU-basert flyselskap som ankommer EU.
  • Du hadde en bekreftet flyreservasjon.
  • Problemet oppsto i løpet av de tre siste årene.

AirHelp kan hjelpe deg med å få en rettmessig kompensasjon, selv i kompliserte tilfeller. Vi gjør alt arbeidet for deg og håndterer saken på dine vegne. Sjekk nedenfor om flyvningen din kvalifiserer!

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper