Flykompensasjon for forsinkelser og innstillinger på Stuttgart

AirHelpAirports
STR

Det er ikke mange passasjerer som er klar over det, men du kan ha krav på kompensasjon når flyreisen din blir innstilt eller påvirket av forsinkelser på Stuttgart lufthavn. Hvis det var flyselskapet som var ansvarlig for forsinkelsen, bør de i henhold til EUs lovgivning betale passasjerene så mye som 600 euro i kompensasjon.

Er du usikker på om flyreisen din oppfyller kriteriene? For å finne ut dette kan du bruke vårt kompensasjonsverktøy og komme i gang kompensasjonskravet ditt.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Om flypassasjerrettighetene på Stuttgart lufthavn

De fleste flyreisende som bruker Stuttgart lufthavn (STR) er beskyttet av den europeiske loven om flypassasjerettigheter (EU-forordning nr. 261/2004). I henhold til EF nr. 261 spiller det nemlig ingen rolle hvor du er fra, du trenger bare å ha reist fra, eller å ha flydd til, en EU-flyplass med et EU-registrert flyselskap. Forskriftene dekker også EØS og «ytterste regioner med tilknytning til Europa», som for eksempel Azorene, Kanariøyene og Guadeloupe.

Det betyr at hvis det var flyselskapet som var ansvarlig for forsinkelsene på Stuttgart lufthavn, har du rett til en utbetaling på opptil 600 euro per person.

Loven gjelder også for tidligere forsinkede og innstilte flyvninger; du kan som regel kreve kompensasjon for flyvninger opptil 3 år etter hendelsen.

Er du beskyttet av EF nr. 261?

RuteEU-registrert FlyselskapIkke EU-registrert Flyselskap
Avreise fra Stuttgart lufthavn til hvor som helst ✔️ Ja ✔️ Ja
Ankomst til Stuttgart lufthavn ✔️ Ja ❌ Nei

Forsinket eller innstilt flyvning på Stuttgart lufthavn? Du kan ha krav på kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Når har du rett til kompensasjon ved forsinkelser på Stuttgart lufthavn?

Du har blitt sittende og vente i evigheter, fordi flyvningene fra Stuttgart lufthavn er forsinket. Hvorvidt du har rett til kompensasjon eller ikke, avhenger av flere faktorer.

For det første kommer det an på om flyselskapet er ansvarlig for forsinkelsene på Stuttgart lufthavn. Hvis forsinkelsene skyldes ekstraordinære omstendigheter, for eksempel en uventet hendelse på Stuttgart lufthavn eller dårlig vær som påvirker avganger, kan ikke flyselskapet forventes å bære ansvaret, da disse situasjonene var utenfor deres kontroll.

Det kommer også an på hvor lenge forsinkelsen varte, og det er tidspunktet da du ankom den endelige destinasjonen som teller. I henhold til EF nr. 261 kan du kreve opptil 600 euro hvis flyvningen din ankom mer enn tre timer senere enn det opprinnelige tidsskjemaet.

For å gjøre det enkelt å beregne kompensasjonen har vi utviklet et kompensasjonsverktøy som enkelt forteller deg hvor mye du har krav på. Du kan også sjekke siden vår om kompensasjon for forsinkede flyvninger.


Kompensasjon ved innstilte flyvninger på Stuttgart lufthavn

Når det oppstår innstillinger på Stuttgart lufthavn, er passasjerene beskyttet av forskriften EF nr. 261. Uansett hva årsaken til den innstilte flyvningen var, er flyselskapet likevel ansvarlig for passasjerene, og må tilby dem alternativ transport eller refusjon.

Når du har løst det mest presserende problemet – nemlig hvordan du kommer deg dit du skal – bør du også sjekke om du har rett på kompensasjon. I noen tilfeller kan reisende få en utbetaling på opptil 600 euro per person.

Hvis det var Stuttgart lufthavn som kansellerte flyvningene, og ikke flyselskapet, er det ikke sannsynlig at du vil motta noen tilleggsutbetaling. Dette skyldes en klausul om ekstraordinære omstendigheter, som sier at flyselskapene ikke skal måtte betale erstatning for nødvendige innstillinger forårsaket av hendelser utenfor deres kontroll. Typiske eksempler på dette, er innstillinger grunnet hendelser på flyplassen og dårlige værforhold.

Tidspunktet da flyvningen ble innstilt, er også avgjørende. Du har rett på kompensasjon hvis flyselskapet innstilte flyvningen under 2 uker før avreise, og de ikke kunne finne en lignende erstatning.

Nå sier loven selvsagt mye mer om kompensasjon ved innstilling av flyvninger enn nevnt her. Du finner mer informasjon om dette på våre hjemmesider.

Forsinket eller innstilt flyvning på Stuttgart lufthavn? Finn ut hva kompensasjonen din blir, gratis.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvor mye får du i kompensasjon?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger på 1 500 km eller mindreOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land på over 1 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på mellom 1 500 og 3 500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på over 3 500 kmOpptil 600 euro per person

Denne tabellen viser hvor mye du kan ha rett på i kompensasjon hvis flyturen din kvalifiserer for erstatning. For å sikre at alle omstendigheter er tatt med i betraktningen må du oppgi informasjon om flyvningen i vår gratis kompensasjonssjekk.


Forsinkelser på Stuttgart lufthavn – hva du bør gjøre

Dette er hva du bør gjøre hvis du blir berørt av forsinkelser på Stuttgart lufthavn:

  • Samle bevis for forsinkelsen eller innstillingen (f.eks. e-poster fra flyselskapet, bilder av avgangstavlen).
  • Spar på alle reisedokumentene dine.
  • Spør flyselskapet hvorfor flyvningen din har blitt påvirket.
  • Be flyselskapet betale for måltidene og forfriskningene dine.
  • Vær oppmerksom på hva flyselskapet tilbyr deg – ikke signer på noe som sier at du frasier deg retten til kompensasjon.
  • Behold alle kvitteringer som beviser at problemene kostet deg ekstra penger.

Få AirHelp til å hjelpe deg med å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper