Brenselsfeil på flyplassen i Lisboa - 60 000 rammet og tusener kan søke om kompensasjon

Av The AirHelper・Sist oppdatert 29. juni 2018

Passasjerer som ble strandet på flyplassen i Lisboa på grunn av et problem med brenselspumpene den 10.-11. mai, kan søke om kompensasjon.

Situasjonen på Lisboas flyplass ble nesten kaotisk etter at en teknisk feil inntraff på systemet for brenselspumper sent om kvelden, den 10. mai. Feilen har gjort at mange fly har blitt grovt forsinkede eller innstilt. Det portugisiske heimevernet ble innkalt sent i går natt for å sette opp senger på flyplassen til de reisende som måtte overnatte.

Christian Nielsen, AirHelps juridiske direktør sier om hendelsen:

Vi anbefaler at passasjerene i Lisboa krever kompensasjon under EC 261 og insisterer på sine rettigheter til forpleining, i form av mat, drikke og hotell om nødvendig. Selv om brenselspumpe feilen i Lisboa har påvirket mange flyvninger, regnes det som en vanlig del av en lufttrafikkbedrifts virksomhet, og ikke som en ekstraordinær omstendighet som de normalt ville kunne slippe å gi kompensasjon for.

Live fra Lisboa

Flyforsinkelser skjer, men det betyr ikke at du må godta dem. Du kan ha krav på så mye som 600 € i kompensasjon for forsinkede, innstilte eller overbookede flyreiser, innenfor de siste tre årene.

85 % av passasjerene kjenner ikke sine rettigheter. Ikke vær en av dem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste rådene og tipsene levert rett i innboksen din.

Del med vennene dine!

AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper