Gebyrer og utbetalingsmetoder

  Gebyrer og utbetalingsmetoder


  Er det trygt for meg å dele bankopplysningene mine?

  Ja. Vi tar datasikkerhet og personvern på alvor. Vi ønsker derfor å forsikre deg om at retningslinjene våre for behandling, deling og oppbevaring av alle personopplysninger, deriblant bankopplysninger, er fullstendig kompatibel med alle EUs personvernforskrifter, inkludert EUs personvernforordning (GDPR).

  Du kan lese AirHelps personvernerklæring her.


  Kan jeg motta kompensasjonen i en annen valuta?

  Dessverre kan vi ikke foreta utbetalinger i en annen valuta enn de tilgjengelige valutaene som vises på dashboardet i utbetalingsfasen. Utbetalingsmetodene og valutaene varierer avhengig av landet du bor i, og om du har sendt inn kravet direkte på nettsiden vår eller via en av reisepartnerne våre.


  I hvilke valutaer utbetales kompensasjonen?

  Så snart vi mottar kompensasjonen din fra flyselskapet, sender vi deg en e-post der vi ber deg om å logge inn på dashboardet  og velge ønsket utbetalingsmetode og valuta blant alternativene som er tilgjengelige for utbetalingen din. Du vil alltid finne enten et EUR- eller USD-alternativ, avhengig av hvilket land du bor i, og om du har sendt inn kravet direkte på nettsiden vår eller via en av våre reisepartnere.

  AirHelp støtter også følgende lokale valutaer: CZK (Tsjekkia), DKK (Danmark), HUF (Ungarn), NOK (Norge), PLN (Polen), SEK (Sverige), GBP (Storbritannia), CAD (Canada), AUD (Australia), ILS (Israel), MXN (Mexico), BRL (Brasil), CHF (Sveits) og RON (Romania), som kan velges av kunder bosatt i disse landene.


  Hvordan er gebyrene hos dere sammenlignet med andre lignende selskaper i bransjen?

  AirHelps gebyrer er blant de laveste i bransjen. Vi krever heller ingen forhåndsbetaling for å sende inn et krav via nettsiden vår – vi jobber ut fra tankegangen «du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken, så vi får bare betalt når vi lykkes med å skaffe kundene våre kompensasjon.


  Påløper det noen ekstra kostnader dersom det iverksettes rettslige skritt?

  Med AirHelp betaler du ingenting hvis vi ikke vinner saken. Så hvis vi taper i retten, tar vi ingen gebyr for tjenesten vår – det er en del av AirHelps løfte.


  Hvorfor godtar ikke nettskjemaet SWIFT-koden min?

  Dette skjer som regel dersom SWIFT-koden du oppgir er for feil filial av banken din. Den enkleste og raskeste måten å få riktig SWIFT-nummer på, er å ta kontakt med banken din.


  Kan jeg bruke noen andres bankdetaljer til utbetaling?

  Dessverre ikke. Av sikkerhetsgrunner og i samsvar med personvernlovgivningen kan vi bare overføre penger til kontoen som tilhører hovedpersonen oppført som skadelidende i saken. Vi i AirHelp tar sikkerheten din på alvor.


  Hva koster det?

  AirHelp krever ingen forhåndsbetaling for bruk av tjenesten, og du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken. Dersom vi vinner frem med kravet og klarer å skaffe deg kompensasjon, tar vi et fast gebyr som er basert på mottatt kompensasjonsbeløp.

  Du finner alle gebyrene våre og informasjon om gebyrstrukturen i prislisten vår.

  Vanligvis trekker vi kun servicegebyret vårt fra kompensasjonen.

  Dersom flyselskapet er lite samarbeidsvillig, kan vi iverksette rettslige skritt. Hvis vi vinner saken, trekker vi fra både servicegebyret og et saksbehandlingsgebyr. Vi vil aldri ta mer enn 50 % av kompensasjonsbeløpet i gebyr.

  AirHelp tar seg av hele kravprosessen på dine vegne, og vi dekker alle påløpte kostnader, herunder advokatutgifter og juridiske omkostninger. Du betaler heller ingenting dersom vi ikke lykkes med å skaffe deg kompensasjon, uansett hvor mye arbeid vi har lagt ned i kravprosessen.


  Hvordan og når vil jeg motta kompensasjonen min?

  Vi er stolte av å kunne tilby våre kunder sikre og raske betalingsmetoder. Så snart vi mottar kompensasjonen din fra flyselskapet, sender vi deg en e-post der vi ber deg om å logge inn på dashboardet ditt og velge ønsket utbetalingsmetode. Vær oppmerksom på at utbetalingsmetodene kan variere avhengig av hvilket land du bor i og om du sendte inn kravet direkte på nettsiden vår eller via en av våre partnere.


  Hvor mye må jeg betale?

  Vår policy er at du ikke betaler hvis vi ikke vinner saken. Det betyr at vi kun krever betaling for deg hvis vi klarer å skaffe deg kompensasjon. Du finner en forklaring på alle gebyrene våre i prislisten. Vi trekker servicegebyret vårt fra kompensasjonen din, så du trenger ikke betale noe fra egen lomme.

  Dersom flyselskapet er lite samarbeidsvillig, kan vi iverksette rettslige skritt. Hvis vi vinner saken, trekker vi fra et saksbehandlingsgebyr i tillegg til servicegebyret. Totalbeløpet for disse gebyrene vil aldri overskride 50 % av kompensasjonsbeløpet.

  Gebyrene vi trekker inkluderer alle trinn av kravprosessen: kommunikasjon med flyselskapet, all profesjonell hjelp vi gir i forskjellige kanaler, og forberedelser til og gjennomføring av rettslige skritt, hvis nødvendig. Når du har sendt oss kravet, kan du bare lene deg tilbake og slappe av. Vi tar oss av resten.


  Hva er IBAN- og SWIFT-nummer, og hvor finner jeg dem?

  IBAN er et internasjonalt system for identifikasjon av bankkontoer på tvers av landegrenser. IBAN-nummeret har opptil 34 alfanumeriske tegn og består av landskoden, to kontrollsifre, bankkontonummeret ditt, filialnummer og potensiell rutingsinformasjon.

  En SWIFT- eller BIC-kode er en unik identifikasjonskode for både finansielle og ikke-finansielle institusjoner, og brukes ved overføring av penger mellom banker, spesielt ved internasjonale bankoverføringer. Avhengig av banken din, finner du IBAN-nummeret og SWIFT-koden i nettbanken, på kontoutskrifter eller ved å kontakte banken direkte. Det er viktig at bankopplysningene du har gitt oss er riktige, så vi kan sende deg kompensasjonen. Vi anbefaler derfor at du får bekreftet IBAN-nummeret og SWIFT-koden hos banken din.

  AirHelp har vært omtalt i:

  Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

  AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

  Copyright © 2024 AirHelp

  Sjekk kompensasjon

  Alle flyselskaper