Tilbakebetalinger og kompensasjon: Air Malta

AirHelpAirlines
KM

Hvis du tror du kan ha krav på kompensasjon for forsinkelser eller innstillinger hos Air Malta, er du kommet til rett sted. Vi kan forklare flypassasjerrettighetene dine og hva de betyr når flyet ditt blir forsinket eller innstilt. Ikke gå glipp av så mye som 600 euro per person. Bruk kompensasjonssjekken vår for å se hva du har rett på, og kom i gang med kravet.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Kompensasjon ved forsinkede flyvninger med Air Malta

Selv om flyselskaper som Air Malta gjør alt de kan for å holde seg til de annonserte rutene, kan det oppstå forsinkelser på flyreisen. Den gode nyheten er at det finnes flypassasjerrettigheter som beskytter deg og reisen din når du blir utsatt for forsinkelser med Air Malta.

Hvis et flyselskap har ansvaret når passasjerene ankommer destinasjonen 3 timer for sent eller mer, kan passasjerene, ifølge en EU-lov som heter EF nr. 261, ha rett på opptil 600 euro i kompensasjon.

Det er noen ekstraordinære omstendigheter som kan gjøre at flyselskapene ikke trenger å betale kompensasjon. Disse inkluderer situasjoner som dårlig vær eller problemer på flyplassen. Men hvis forsinkelsen er et resultat av tekniske problemer eller en streik i flyselskapet, vil du sannsynligvis ha rett på kompensasjon i henhold til EF nr. 261.

Dessuten har du generelt opptil 3 år på deg for å fremme kompensasjonskrav for forsinkede flyvninger med Air Malta. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn flightinformasjonen din, så vil vår brukervennlige kompensasjonskalkulator fortelle deg om du er kvalifisert for kontantkompensasjon. Deretter er ekspertteamet vårt tilgjengelig for å hjelpe deg med å få det.

Forsinket eller innstilt flyvning med Air Malta? Finn ut om du har rett på opptil 600 euro i kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Kompensasjon for innstilt flyvning med Air Malta

Dersom Air Malta innstiller et fly, er den europeiske loven om flypassasjerrettigheter klar: Air Malta må tilby deg alternativ transport til destinasjonen, eller refusjon hvis det er det du foretrekker.

I tillegg, hvis du ble fortalt om innstillingen mindre enn 14 dager før du skulle reise, kan det hende du også kan kreve opptil 600 euro per person i kompensasjon.

Generelt sett, når Air Malta innstiller et fly, vil de umiddelbart prøve å booke passasjerene på en annen flyvning uten ekstra kostnad. Du kan be om ytterligere endringer dersom den alternative flyvningen ikke passer for deg, eller om du ikke lenger ønsker å reise den ruten.

Hvis Air Malta kan skaffe deg en ny flyvning som lander på samme tid som den opprinnelige, trenger de ikke betale deg kompensasjon. Dette er rettferdig, ettersom du kommer til destinasjonen med minst mulig forstyrrelse i planene dine. I mange tilfeller har imidlertid passasjerer hvis fly innstilles i siste øyeblikk, gyldige krav på kompensasjon fra Air Malta.

Dette er med mindre innstillingen var forårsaket av en hendelse Air Malta ikke kunne kontrollere, som dårlige værforhold eller en hendelse på flyplassen. Disse hendelsene omtales som ekstraordinære omstendigheter.

Les mer om kompensasjon for innstilte flyvninger her.

Krev inntil 600 euro i kompensasjon hvis flyet ditt har vært forsinket, innstilt eller overbooket i løpet av de siste tre årene.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Flykompensasjon og flypassasjerrettigheter

Siden Air Malta har hovedkvarteret sitt i EU, er nesten alle flyreiser de tilbyr beskyttet av EF nr. 261, en av verdens mest omfattende lover om flypassasjerrettigheter.

EF nr. 261 gir passasjerene rett til å kreve kompensasjon når de har vært utsatt for forsinkede, innstilte eller overbookede flyreiser, som ikke er ens egen skyld. Passasjerene har også rett til å kreve for tidligere flyvninger. Ofte kan du fremdeles kreve for flyreiser de siste tre årene.

Hvilke Air Malta-flyvninger dekkes av EF nr. 261?

Dekket av EF nr. 261
Flyvninger med avreise fra flyplassene i EU ✔️ Ja
Flyvninger som ankommer flyplasser i EU ✔️ Ja

Hvor mye kompensasjon kan jeg få fra Air Malta?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger under 1500 kmOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land over 1500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på 1500–3500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land over 3500 kmOpptil 600 euro per person

Tabellen viser verdier i euro som spesifisert i EF nr. 261

Det er unntak og spesielle omstendigheter som kan påvirke hvor mye kompensasjon Air Malta skylder i ditt tilfelle. Den enkleste metoden for å finne ut hva du har krav på, er å bruke vår gratis kompensasjonssjekk.


Om Air Malta

Bruk AirHelp til å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper