Tilbakebetalinger og kompensasjon: Tarom

AirHelpAirlines
RO

Hos AirHelp synes vi at passasjerer fortjener rettferdig kompensasjon når reiseplanene deres blir ødelagt av forsinkelser eller innstilte fly. Hvis du flyr inn i eller ut av Europa, kan du ha krav på opptil 600 euro per person, takket være EUs flypassasjerrettigheter. Klikk nedenfor for å begynne å sjekke hvor mye du har krav på i kompensasjon fra Tarom for forsinkelser og innstillinger. Ekspertgruppen vår er klar til å hjelpe deg med å kreve kompensasjonen.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Kompensasjon for innstilt flyvning med Tarom

Uansett om du er hjemme eller i utlandet når du får greie på at Tarom-flyvningen blir innstilt, vil du ha mange spørsmål og bekymringer. Den første du skal vite er at Tarom skal finne en ny flyvning, eller tilby deg full refusjon.

Men fordi innstilte fly nesten alltid ødelegger reiseplanene dine, bør du sjekke om du også har rett til å kreve kompensasjon fra Tarom for innstillingen.

Ifølge EUs regelverk skal Tarom betale passasjerene opptil 600 euro per person når de innstiller flyvninger på kort varsel. Det vil si enhver innstilling av fly mindre enn 14 dager før avreise.

Unntak:
Tarom vil ikke måtte betale kompensasjon hvis de kunne tilby en erstatningsflyvning med lignende avgangs- og ankomsttider som den opprinnelige. Du kan sjekke de nøyaktige kravene på vår side for kompensasjon ved innstilte flyvninger.

Flyselskapene trenger ikke betale kompensasjon hvis det var ekstraordinære omstendigheter inne i bildet. Det betyr at hvis det oppstod en uvanlig situasjon som var utenfor flyselskapets kontroll, men som tvang frem en innstilling, har du ikke krav på kompensasjon fra Tarom. Noen typiske eksempler er dårlig vær eller streik blant flygeledere.

Forsinket eller innstilt flyvning med Tarom? Finn ut om du har rett på opptil 600 euro i kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Kompensasjon ved forsinkede flyvninger med Tarom

Hver gang du må vente på grunn av forsinkede Tarom-flyvninger, er det verdt å sjekke om du har krav på kompensasjon. Hvis Tarom er ansvarlig for forsinkelsen, sier EUs regelverk at passasjerene har krav på opptil 600 euro per person når de blir forsinket med 3 timer eller mer.

Når du krever kompensasjon for en forsinkelse, vil Tarom sjekke hvilket tidspunkt flyet ankom til den endelige destinasjonen. Dette skyldes at det er ankomsttidspunktet – ikke avreisetidspunktet – som er viktig i forbindelse med kompensasjonskrav ved forsinkelser. AirHelp eier en av de mest omfattende databasene med flystatistikk, slik at vi alltid kan støtte kompensasjonskrav for Tarom-forsinkelser med den nøyaktige forsinkelsestiden.

Unntak:
Flyselskaper som Tarom trenger ikke å betale kompensasjon hvis det er eksterne grunner til forsinkelsen. Det betyr at forsinkelser forårsaket av dårlig vær, hendelser på flyplassen eller streik blant flygeledere ikke gir rett til kompensasjon. Denne typen situasjoner kalles ekstraordinære omstendigheter.

Du kan lære mer om hva som defineres som ekstraordinære omstendigheter på siden om kompensasjon ved forsinkelser.

Krev inntil 600 euro i kompensasjon hvis flyet ditt har vært forsinket, innstilt eller overbooket i løpet av de siste tre årene.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hva sier EUs flypassasjerrettigheter?

EF nr. 261 er EU-forskriften som dekker situasjoner som forsinkelser, innstillinger og overbookinger. Den beskriver forpleiningen passasjerene kan forvente fra flyselskapene når det oppstår slike problemer, og det fremgår tydelig i hvilke situasjoner passasjerene har krav på kompensasjon.

Ifølge EF nr. 261 kan passasjerer kreve kompensasjon for tidligere flyvninger. Ofte kan du kreve kompensasjon for flyreiser fra de siste tre årene.

Forskriften gjelder alle flyreiser som går fra en europeisk flyplass, men siden Tarom er et europeisk flyselskap, gir EF nr. 261 ekstra beskyttelse; det betyr nemlig at flyvninger inn i Europa også dekkes, selv om de har avreise utenfor EU.

Hvilke Tarom-flyvninger dekkes av EF nr. 261?

Dekket av EF nr. 261
Flyvninger med avreise fra flyplassene i EU ✔️ Ja
Flyvninger som ankommer flyplasser i EU ✔️ Ja

Hvor mye kompensasjon kan jeg få fra Tarom?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger under 1500 kmOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land over 1500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på 1500–3500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land over 3500 kmOpptil 600 euro per person

Tabellen viser verdier i euro som spesifisert i EF nr. 261

Som med enhver lov, er det unntak og spesielle omstendigheter som kan påvirke hvert enkelt krav, inkludert hvor mye kompensasjon man har krav på. AirHelp gjør det enkelt å sjekke kompensasjonen her.


Om Tarom

Bruk AirHelp til å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper