Tilbakebetalinger og kompensasjon: Croatia Airlines

AirHelpAirlines
OU

Hvis du tror du kan ha krav på kompensasjon for flyforsinkelser med Croatia Airlines eller flykanselleringer med Croatia Airlines, er du kommet til rett sted. Vi kan informere deg om passasjerrettighetene dine og har ressursene til å hjelpe deg med å kreve en kompensasjon på opptil 600 euro per person.

Dataene våre om Croatia Airlines sine nylige flyvninger viser at de hadde 523 flyavganger i løpet av 24 timer, og 40.54% var i rute.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Croatia Airlines: Forsinkede flyvninger i dag

Hvor mange flyvninger med Croatia Airlines ble forsinket i dag?

  • Dataene våre viser at Croatia Airlines hadde 2 flyforsinkelser på over 3 timer i løpet av en periode på 24 timer.

  • 0 av innenlands flyvninger og 0.52% av internasjonale flyvninger ble forsinket med mer enn 3 timer.

  • Passasjerer som ankommer destinasjonen sin mer enn 3 timer forsinket, kan ha krav på kompensasjon. Sjekk her.

  • Mer om Croatia Airlinessin punktlighet

Kompensasjon for flyforsinkelser med Croatia Airlines

Selv om flyselskaper som Croatia Airlines gjør alt de kan for å holde de annonserte rutetidene, kan det oppstå forsinkelser. Den gode nyheten er at det finnes flypassasjerrettigheter som beskytter deg og reiseplanene dine når du blir berørt av forsinkelser med Croatia Airlines.

Hvis et flyselskap er årsaken til at passasjerene ankommer destinasjonen 3 timer forsinket eller mer, kan passasjerene, ifølge en EU-lov som heter EF 261, ha rett på opptil 600 euro i kompensasjon.

Det er noen ekstraordinære omstendigheter som kan gjøre at flyselskapene ikke trenger å betale kompensasjon. Disse inkluderer situasjoner som dårlig vær eller problemer på flyplassen. Men hvis forsinkelsen var forårsaket av tekniske problemer eller streik blant flyselskapets ansatte, vil du sannsynligvis ha rett på kompensasjon i henhold til EF 261.

I tillegg har du normalt opptil 3 år på deg til å fremme et kompensasjonskrav for forsinkede flyvninger med Croatia Airlines. Det eneste du trenger å gjøre er å oppgi flyinformasjonen din, så vil den brukervennlige kompensasjonskalkulatoren vår fortelle deg om du er kvalifisert for kontantkompensasjon. Deretter står ekspertteamet vårt klart til å hjelpe deg med å sikre deg den.

Forsinket eller innstilt flyvning med Croatia Airlines? Finn ut om du har rett på opptil 600 euro i kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Croatia Airlines: Kansellerte flyvninger i dag

Hvor mange flyvninger med Croatia Airlines ble kansellert i dag?

  • Nye data viser at Croatia Airlines kansellerte 6 i løpet av 24 timer.

  • 0.72% av innenlands flyvninger og 1.30% av internasjonale flyvninger ble kansellert.

  • Ble flyvningen din kansellert mindre enn 14 dager før avreise? Du kan ha krav på kompensasjon på opptil 600 euro. Sjekk her.

  • Mer om Croatia Airlinessin punktlighet

Kompensasjon for kansellerte flyvninger med Croatia Airlines

Dersom Croatia Airlines kansellerer et fly, er den europeiske loven om flypassasjerrettigheter tydelig: Croatia Airlines må tilby deg alternativ transport til destinasjonen eller refusjon hvis du foretrekker det.

Hvis du dessuten ble varslet om kanselleringen mindre enn 14 dager før avreise, kan du også ha krav på opptil 600 euro per person i kompensasjon.

Når Croatia Airlines kansellerer flyvninger, vil de generelt sett prøve å flytte passasjerene over på en annen flyvning med én gang uten ekstra kostnad. Du kan be om ytterligere endringer hvis den alternative flyvningen ikke passer for deg, eller hvis du ikke lenger ønsker å reise den aktuelle ruten.

Hvis Croatia Airlines kan flytte deg over på en ny flyvning som lander på omtrent samme tid som den opprinnelige flyvningen, trenger de ikke betale deg kompensasjon. Dette er rettferdig, ettersom du ankommer destinasjonen med minimale endringer i planene dine. Hvis flyvninger blir kansellert i siste øyeblikk, har imidlertid passasjerene i mange tilfeller gyldig krav på kompensasjon for flykanselleringer med Croatia Airlines.

Dette er tilfellet med mindre kanselleringen ble forårsaket av en hendelse som er utenfor Croatia Airlines sin kontroll, f.eks. dårlige værforhold eller en hendelse på flyplassen. Disse hendelsene omtales som ekstraordinære omstendigheter.

Les mer om kompensasjon for flykanselleringer her.

Krev inntil 600 euro i kompensasjon hvis flyet ditt har vært forsinket, innstilt eller overbooket i løpet av de siste tre årene.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Flykompensasjon og flypassasjerrettigheter

Siden Croatia Airlines har hovedkvarteret sitt i EU, er nesten alle flyreiser de tilbyr beskyttet av EF nr. 261, en av verdens mest omfattende lover om flypassasjerrettigheter.

EF nr. 261 gir passasjerene rett til å kreve kompensasjon når de har vært utsatt for forsinkede, innstilte eller overbookede flyreiser, som ikke er ens egen skyld. Passasjerene har også rett til å kreve for tidligere flyvninger. Ofte kan du fremdeles kreve for flyreiser de siste tre årene.

Hvilke Croatia Airlines-flyvninger dekkes av EF nr. 261?


Hvor mye kompensasjon kan jeg få fra Croatia Airlines?

DistanseKompensasjon
Alle flyvninger under 1500 kmOpptil 250 euro per person
Flyvninger mellom EU-land over 1500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land på 1500–3500 kmOpptil 400 euro per person
Flyvninger utenfor EU-land over 3500 kmOpptil 600 euro per person

Tabellen viser verdier i euro som spesifisert i EF 261

Det finnes unntak og spesielle omstendigheter som kan påvirke hvor mye kompensasjon Croatia Airlines skylder i ditt tilfelle. Den enkleste metoden for å finne ut hva du har krav på, er å bruke vår gratis kompensasjonssjekk.

Flystatistikk: Forsinkelser og kanselleringer med Croatia Airlines

**
Punktlighet for Croatia Airlines (24 timer):**

Totalt antall flyvninger: 523
Flyvninger i rute: 212
Punktlighet: ca. 40.54% av alle flyvninger var i rute
Lange forsinkelser (over 3 timer): 2
Kansellerte flyvninger: 6

Tallet på flyvninger oppgitt er estimater basert på interne databaser og tredjeparter.


Om Croatia Airlines

Croatia Airlines er det nasjonale flyselskapet i Republikken Kroatia, og er heleid av den kroatiske regjeringen. Det har hovedkontor i Buzin, nær Zagreb, og betjener hovedsakelig europeiske destinasjoner på innenlandske og internasjonale flyreiser. Zagreb internasjonale lufthavn fungerer som hovedknutepunkt, med aksentbyer inkludert Dubrovnik, Split og Zadar.

Croatia Airlines ble med i Star Alliance i 2004.

Bruk AirHelp til å kreve kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper