Lær av proffene: 7 gode vaner for rutinerte flyreisende

Lær av proffene: 7 gode vaner for rutinerte flyreisende

Av The AirHelper・Sist oppdatert 3. februar 2017


Mange ser på seg selv som rutinerte flyreisende. Kanskje er du en av dem.

Hvem er en rutinert flyreisende? Er det de som bruker mye tid i utlandet?  Eller er det de som har besøkt så mange land som mulig? Kanskje er det de som har lagt flest reisemil bak seg, eller de som har spist flest buffeter på hotellet sitt?

Eller handler det mere om venner man har fått på veien, språk man har lært, eller postkort man har sendt?

Svaret er alt over – og mer – men for dagens blogg fokuserer vi på gode tips, rutiner og vaner som du kanskje kan få bruk for selv.


Hvordan blir du en reiseproff?

Det er faktisk ikke så mye som skal til for å bli sett på av venner og kollegaer som en reiseproff. Her har vi noen utvalgte tips som du kan bruke neste gang du er ute og flyr.

Sjekk aldri inn på flyplassen

Det er en fantastisk scene i filmen Up in the Air hvor Ryan Bingham (spilt av George Clooney), en erfaren reisende ruller med øynene når hans unge kollega kommer bort til innsjekkingsskranken med en gigantisk koffert.

Ryan Bingham: Vet du hvor mye tid du taper på å sjekke inn?
Natalie Keener: Jeg vet ikke. Fem, ti minutter?
Ryan Bingham: 35 minutter hver flytur. Jeg reiser 270 dager i året. Det er 157 timer. Det er sju dager. Er du villig til å bruke en hel uke på det?

Bare nybegynnere gjør det. Det er ingen fordeler. Du bør sjekke inn og booke et sete på nett så snart du har muligheten. Det beskytter deg også sånn at du ikke kan bli bedt om å bli igjen hvis flyet er overbooket.

Ha et favoritt flyselskap

Regelmessige flyreisende vet hvordan det skal gjøres. De velger sitt favoritt flyselskap, melder seg på bonusordningen deres og booker alltid reisen direkte på flyselskapets hjemmeside, selv om det ikke de ikke alltid får den billigste reisen. De gjør hva de kan for å få en god status i bonusprogrammet for å få alle fordelene det medfører. «Du bør maksimere fasilitetene dine,» sier flyplass planleggeren Annie Lindseth. «Et bonusordningsnummer er essensielt, men det kan også gi fordeler å få kredittkort som tilbyr poenger som kan veksles inn i flyreiser. Mange av disse kortene gir tilgang til flyplass lounge, gratis innsjekket bagasje og andre praktiske fordeler.»

Aldri sjekk inn de viktigste sakene

Nøkler. Penger. Smykker. Elektronikk. Medisin. Du trenger bare å miste den innsjekkete bagasjen din én gang før du blir klok av skade. Hvis du ikke kan gå en dag uten noe, eller det er noe uvurderlig av sentimental verdi, ikke sjekk det inn.

Fly gjennom sikkerhetssjekken

Du ser aldri erfarne flyreisende slite med belter, mynter og nøkler når de går gjennom sikkerhetssjekken. Isteden legger de vekk alle tingene som kan føre til ekstra kontroll, som for eksempel mobil, lommebok og smykker, i en jakke, veske, eller liten koffert til de har kommet igjennom på den andre siden.

Gå ombord så snart du kan

Hvis du går ombord i et fullstappet fly, er det kanskje ikke plass til sakene dine i hattehylla når du endelig kommer inn. Det betyr at sakene dine må stå ved føttene dine hele turen. Hvorfor ta sjansen? Det er et unntak: hvis du har sjekket inn med midtgangssete og ikke har bagasje inn i flyet, kan du du med fordel gå sist. Erfarne flyreisende pleier å velge midtgangen: «Du trenger ikke hoppe over noen for å bruke toilettet og du kan strekke ut benene dine i midtgangen for å få en god natts søvn. Ja, det er en risk at du blir dultet til mens flypersonalet serverer mat og drikke, men det er VIRKELIG verd det,» sier Nelson Wang, grunnleggeren av CEOLifestyle.io.

Reis med saker som kan redde deg

Hvilke saker kan redde deg? Når uhellet er ute, kan mange ting redde deg fra en ubehagelig situasjon. En vannflaske, noe snacks, sovemaske, øreplugger, et universelt adapter, en pakke batterier og kompresjonsstrømper for flyturer over fem timer. Hvis du flyr langdistanse er det viktig at du får i deg nok veske. Som Layla Shaikley, en av grunnleggerne av TedXBaghdad og programvare selskapet Wise Systems sier på Quora, «Mellom 30-64% luftfuktighet er hva som ses på som behagelig for oss, men fly kan ha så lite som under 10%. Fuktigheten i huden og kroppen din fordamper.»

Vit hvordan du blir kvitt jetlag

Dette er et viktig punkt fordi jet lag dreper produktiviteten din. Noen bekjemper det med å ikke spise på flyet for så å tilpasse seg den nye tidssonen ved å ha et festmåltid når de lander. Andre mener det hjelpe å gå barfot utenfor så kroppen kommer i nærkontakt med jorden – noe som ofte ikke er så praktisk. Så finnes det folk som foretrekker en stiv drink og tyggbar Melatonin for å nullstille kroppen. Det viktigste er å finne ut hva som fungerer for deg.

Bilde: Nick Harris

85 % av passasjerene kjenner ikke sine rettigheter. Ikke vær en av dem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste rådene og tipsene levert rett i innboksen din.

Del med vennene dine!

AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper