Tips og triks for å reise med barn

Tips og triks for å reise med barn

Av Lorne St. Clair・Sist oppdatert 21. april 2017

Enhver forelder, uansett hvor på kloden du bor, vet at det å reise med barn kan være…vanskelig. Mildt sagt!

Det er koselig med familietur, men tidvis kan det å komme seg gjennom flyplassen med småbarn føles litt ut som å skulle gjete ville dyr.

I tillegg kan det å måtte bli lengre på flyplassen enn du regnet med, som for eksempel hvis flyet er forsinket, gjøre barna forferdelig rastløse.

Når du ankommer, blir slitet og tårene som oftest glemt, men det er lov å innrømme at det finnes øyeblikk med intens frustrasjon, hvor barna skriker, du ikke finner ombordstigningskortet, og medpassasjerene stirrer med dømmende blikk.

Men hva skal man gjøre? Det er vanskelig å unngå å fly med barn. Like vanskelig å unngå som bleieskift eller Marcus og Martinus. Da er det beste å lære fra ekspertene.

Så hva er de beste måtene å unngå katastrofe når du reiser med barna?

Vi har samlet sammen de beste tipsene fra venner som er rutinerte reisende og foreldre fra hele verden, for å hjelpe deg å få det meste ut av reisen med barna dine. Og hvis alt går etter planen, kan det jo være du får tid til å nyte reisen også.

Å reise med barn: Alt handler om forberedelse!

Hvis du planlegger en reise med barn i sommer, er det viktig å planlegge så mye som mulig. Småbarn kan skifte humør på under et sekund, så det viktigste du kan gjøre, er å ha papirene klar.

Less Is More

Det er vanskelig å pakke for seg selv, og det blir ikke bedre at man skal tenke på hele reisefølget! Men fortvil ikke, vi har fått en uunnværlig pakkeliste fra vennene våre hos Mumsnet. De har samlet sammen en fantastisk huskekliste med hva du skal og ikke skal ta med i kofferten. Dette tipset får vi også av Laura Hall, kommunikasjonsdirektøren hos barnereise-eksperten Kid & Coe:

«Pakk så lite som mulig. Uansett hvor du er (ja uansett!) kan du finne bleier, babymat, og andre nødvendige ting. Hvis du bare tar med deg håndbagasje, betyr det at du unngår den kjedelige ventingen, og har mulighet til senere å finne ut i ro å mak hva dere trenger.»

Early Bird

«Ta sikte på tidligere flyavganger for å unngå å forstyrre barnas hviletid. Dette gjør også at det er større sjanse for å unngå flyforsinkelser fordi de har en tendens til å samle seg opp utover dagen. Selv foretrekker jeg å reise rundt 10 om morgenen, fordi de passer barnet mitts hvilestund.»

  • Justin Soffer, Visepresident i markedsføring, hos Travelzoo.

“Reis tidlig!” sier Alyssa Kluge fra reisebyrået Knutson Travel Port. “Det er best å reise med barn når de er uthvilt og det er større sjanse for å kunne fly til tiden. Hvis det er mulig å reise direkte, book direkteflyvninger så du unngår lang ventetid. Prisforskjellen er ikke så høy når du tenker på at du kan unngå en halv dag på en flyplass.»

Gjør alt spennende

Det er kjempespennende å reise for barn, og det er vår rolle som foreldre å gjøre det det. Pek på alle de spennende tingene på rullebanen, eller se gjennom ALLE bildene i flymagasinet. Gjør det dagligdagse til noe spennende. Du vet hvordan det kan gjøres!

«Gi barna en oppgave som involverer å lage en liste. Spør om de kan lage en liste med et objekt for hver bokstav i alfabetet, både før og under flyturen. Eller du kan få de til å lage en liste av ting som har en viss form eller farve.»

Endeløse overraskelser

Det finnes ikke noen bedre måte å avlede et raserianfall på, enn ved å distrahere. Det er derfor en liten pose med leker er verd sin vekt i gull. Ha alltid med noe morsomt du kan overraske barna med når en situasjon blir vanskelig. Det hjelper som oftest. Overraskelser hjelper forresten også for store også!

“Kjøp en liten boks med sjokolade for flybesetningen,» sier den rutinerte reisende faren Alan Burwell, som er visepresident hos anonabox.com. “Er besetningen glad, er de også mer behjelpelig, hvilket kan gjøre reisen enda bedre.»

Ombord

Det kan være vanskelig å reise med barn, så ikke vær redd for å snakke med de andre småbarnsforeldrene som reiser med flyet.

Kanskje dere ikke blir venner for livet, men det er fint å kunne få øyekontakt med en som forstår situasjonen din når barnet ditt slår seg vrangt 30 000 fot opp i lufta.

Jetlag

Jetlag er vanskelig for voksne, og kan gjøre barn veldig vrange. Ta en titt på rådene våre for jetlag for å se de beste rådene for å kunne unngå det.

Flyreiser skjer, men det betyr ikke at du må godta dem. Du kan ha krav på så mye som 600 euro i kompensasjon hvis flyet ditt var forsinket, innstilt eller overbooket de siste tre årene.

85 % av passasjerene kjenner ikke sine rettigheter. Ikke vær en av dem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste rådene og tipsene levert rett i innboksen din.

Del med vennene dine!

AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper