Sende inn krav

  Sende inn krav


  Hvor finner jeg mitt brasilianske saksnummer?

  Når saken din er registrert hos den brasilianske domstolen, vil du få et saksnummer fra retten som lar deg spore kravets fremgang på nett. Vårt kundesupportteam sender deg saksnummeret via e-post, da vi er i direkte kontakt med den lokale advokaten i Brasil. Hvis du har problemer med å finne saksnummeret ditt, kan du kontakte en av våre kravspesialister via Live Chat.


  Hvilke flyreiser kan jeg fremme krav for etter brasiliansk lovgivning?

  De brasilianske flypassasjerlovene, eller ANAC 400, gjelder for:

  • Innenlandsflyvninger i Brasil.

  • Internasjonale flyvninger fra en brasiliansk flyplass.

  • Internasjonale flyvninger til en brasiliansk flyplass.

  • Flyreiser som har flyforbindelse på en brasiliansk flyplass.

  Alle passasjerer er beskyttet av ANAC 400 uansett om de er brasiliansk statsborger eller ikke.


  Hva er et CPF-nummer?

  Cadastro de Pessoas Físicas (CPF) er det brasilianske personnummeret, som brukes av myndighetene til å identifisere både statsborgere og innbyggere. CPF-nummeret består av 11 sifre (eksempel: 435.764.719-10) og kan være påkrevd når du fremmer et erstatningskrav.


  Hva slags informasjon må jeg oppgi for å kreve tilbake ekstrautgifter?

  AirHelp kan foreløpig bare hjelpe med å kreve tilbake ekstrautgifter som del av et gyldig kompensasjonskrav. Det betyr at vi allerede har alle nødvendige detaljer om flyvningen din. For å kreve tilbake ekstrautgifter trenger du bare å legge til bevis på disse i form av kvitteringer eller fakturaer. Du bør også oppgi omtrentlig totalbeløp for utgiftene. Du vil bli bedt om å fylle ut denne informasjonen når du sender inn kravet.


  Hva teller som bevis på ekstrautgifter?

  For å kreve tilbake ekstrautgifter du har pådratt deg som følge av en forsinket eller innstilt flyvning, må du kunne fremlegge bevis på disse utgiftene. Det betyr vanligvis at du må sende inn:

  • kvitteringer

  • fakturaer

  • kort- eller kontoutskrifter

  Du kan alternativt sende inne andre offisielle dokumenter som viser utgiftsbeløpet, mottakeren og klokkeslett og dato for betalingen.


  Hvilke ekstrautgifter kan jeg kreve tilbake?

  Hvis du har opplevd en forsinket eller innstilt flyvning, kan du kreve tilbake alle uforutsette utgifter du har pådratt deg, blant annet for:

  • mat, drikke og andre nødvendigheter

  • ubrukte eller ekstra hotellbestillinger på grunn av forsinkelsen

  • billetter til alternative flyreiser og transportkostnader (f.eks. tog, drosje, buss osv.)

  • penger du har mistet som et direkte resultat av problemene (f.eks. forhåndsbetalte utflukter, arrangementer eller transport)

  Hvis du kan fremlegge bevis på kjøpet, er flyselskapene pålagt å betale tilbake alle rimelige kostnader, opptil 6000 euro i hvert krav. AirHelp kan hjelpe med å kreve tilbake ekstrautgifter hvis du har et gyldig kompensasjonskrav og utgiftene dine til sammen er på over 100 euro.


  Hva er ekstrautgifter?

  Ekstrautgifter er uventede kostnader du pådrar deg som følge av en forsinket eller innstilt flyvning. Flyselskaper er lovpålagt å betale tilbake rimelige ekstrautgifter til passasjerer, for blant annet mat, drikke, overnatting og andre nødvendigheter. AirHelp kan hjelpe passasjerer med å kreve tilbake pengene sine i tillegg til kompensasjonen de har krav på. Du trenger bare bevis på ekstrautgiftene du har pådratt deg. Du kan kreve tilbake opptil 6000 euro i hvert krav for problemer med flyvninger opptil tre år tilbake i tid.


  Hvordan oppdaterer jeg personopplysningene mine?

  Du kan oppdatere personopplysningene ved å kontakte oss via live-chat, der kundebehandlerne våre gjerne hjelper deg med å oppdatere personopplysningene ved behov.


  Hva betyr det at kravet mitt ble gjenåpnet?

  Dersom vi ikke mottar den nødvendige dokumentasjonen for å gå videre med kravet, må vi avslutte det. Det kan imidlertid gjenåpnes når som helst etter at vi har fått tilsendt de manglende dokumentene, slik at vi kan fortsette å jobbe for å sikre kompensasjon.


  Hvordan melder jeg meg av?

  Du kan si opp abonnementet på markedsføringse-postene våre ved å klikke på «meld av» -lenken nederst på e-postene du mottar fra oss. Vi kan dessverre ikke melde deg av automatiske e-postmeldinger – disse e-postene er relatert til det nåværende kravet ditt, og vi bruker dem for å holde deg oppdatert på kravets fremgang. Du vil ikke lenger motta disse e-postene når behandlingen av kravet er avsluttet.


  Er det en tidsfrist for å sende inn et krav for en forstyrret flyvning?

  EUs regelverk fastsetter ingen tidsfrister for innsending av krav eller for å innlede juridiske prosedyrer dersom det er nødvendig. Slike tidsfrister, kjent som foreldelsesloven, varierer imidlertid mellom de ulike EU-medlemslandene. Du kan sjekke tidsfristene for hvert EU-land her.


  Kan jeg gjøre krav på eventuelle ekstrautgifter (hotell, ny billett, mat, taxi osv.) som skyldes problemer med en flyvning?

  Ja. Hvis du har brukt minst 100 euro, kan du kreve å få tilbakebetalt ekstrautgifter du har pådratt deg som et direkte resultat av en forsinket eller kansellert flyvning. Dette kan gjelde nødvendige utgifter som mat, drikke og transport i tillegg til arrangementer du har gått glipp av. Du vil bli bedt om å fylle ut opplysningene om utgiftene dine sammen med kompensasjonskravet.

  Flyselskapet er lovpålagt å refundere alle rimelige utgifter du har pådratt deg, opptil 6000 euro for hvert krav, i tillegg til kompensasjonen du har krav på.


  Kravet er avsluttet som et duplikat – hva betyr det?

  Det betyr ganske enkelt at systemet vårt har oppdaget at du har sendt inn to krav for samme flyforstyrrelse, og at det sist innsendte kravet derfor blir avsluttet som et duplikat. Men ta det helt med ro – vi fortsetter å jobbe med å sikre kompensasjon for ditt tidligere innsendte krav. Vær oppmerksom på at innsending av flere krav for samme flyreise ikke forkorter behandlingstiden eller gir deg raskere kompensasjon.


  Hvordan sender jeg inn et krav til AirHelp?

  Du kan sende inn kravet via nettsiden vår – bare skriv inn fly- og passasjerinformasjonen og følg anvisningene for innsendelse av krav. Det tar bare noen få minutter –  og så kan du lene deg tilbake, slappe av og la oss gjøre all jobben med å sikre kompensasjonen.


  Jeg reiste sammen med andre passasjerer – må jeg sende inn et eget krav for hver av dem?

  Hos AirHelp er vi opptatt av å gjøre innsendingsprosessen for kravet så ukomplisert og enkel som mulig. Hvis du reiste med en gruppe, kan du sende inn ett enkelt krav for alle sammen, så lenge alle kan gi oss de nødvendige dokumentene.


  Dersom saken kommer opp for retten, vil det påvirke min juridiske status eller kreve at jeg er fysisk til stede i retten?

  Å fremlegge en juridisk sak mot et flyselskap vil ikke ha noen innvirkning på din juridiske status, uavhengig av resultatet. Alle disse sakene faller inn under sivilrettslige forhold, og vil derfor ikke kreve at du er fysisk til stede i retten. AirHelp tar seg av hele prosessen for deg når du har sendt oss de nødvendige dokumentene.


  Dersom jeg søker om kompensasjon fra flyselskapet, vil det påvirke muligheten til å reise med dem eller andre flyselskaper i fremtiden?

  Absolutt ikke! Å fremlegge en juridisk sak mot flyselskapet vil ikke ha noen innvirkning på mulighetene dine til å reise med dem eller andre flyselskaper i fremtiden.


  Hvorfor ble kravet mitt avvist av advokatene deres?

  Det juridiske teamet vårt vurderer kravet ut fra et juridisk perspektiv, og noen ganger kommer de frem til at kravet ikke vil holde i retten. Dette kan skyldes en rekke faktorer: mangel på viktig dokumentasjon, at flyselskapet ikke var skyld i flyforstyrrelsen, eller at flyselskapet satte inn egnede tiltak for å få kontroll på situasjonen.


  Jeg har glemt passordet, hvordan får jeg tilgang til kontoen min?

  Du kan enkelt tilbakestille passordet ved å gjøre følgende:

  1. Gå til påloggingssiden.

  2. Klikk på den grønne «Tilbakestill nå«-lenken ved siden av «Glemt passordet?».

  3. Skriv inn e-postadressen som er tilknyttet kontoen.

  4. Åpne e-posten. Der vil du motta en lenke for å tilbakestille passordet slik at du kan opprette et nytt.

  Dobbeltsjekk spam-søppelpostmappen dersom du ikke har mottatt e-posten for tilbakestilling av passordet.


  Jeg mottok en kupong / poeng fra flyselskapet, har jeg fremdeles krav på kompensasjon?

  Det er avhengig av papirene du signerte da problemet inntraff. Dersom flyselskapet tilbød deg kuponger eller poeng som du ikke måtte signere for, har du fremdeles krav på kompensasjon. Vær imidlertid oppmerksom på at flyselskap noen ganger tilbyr kuponger sammen med en ansvarsfraskrivelse du må skrive under på. I denne står det ofte at passasjerene gir avkall på retten til kompensasjon.

  Vi oppfordrer alle passasjerer til å lese papirene de får fra flyselskapet nøye og være oppmerksomme på det som står skrevet med liten skrift, både på tidspunktet for problemet og etterpå.


  Påløper det noen ekstra kostnader dersom det iverksettes rettslige skritt?

  Med AirHelp betaler du ingenting hvis vi ikke vinner saken. Så hvis vi taper i retten, tar vi ingen gebyr for tjenesten vår – det er en del av AirHelps løfte.


  Hva bør jeg gjøre hvis flyselskapet kontakter meg personlig etter at jeg har registrert et krav med AirHelp?

  Noen flyselskap vil ta kontakt med deg så snart de mottar kravet fra oss. Som regel vil de prøve å overtale deg til å godta et redusert beløp eller tilby deg andre former for kompensasjon i stedet for penger. I slike tilfeller bør du ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema eller live-chat, så våre saksbehandlere kan hjelpe deg. Vær oppmerksom på at slike tilbud er et bevis på flyselskapets ansvar – det er faktisk et godt tegn på at vi kan skaffe deg hele kompensasjonsbeløpet du rettmessig har krav på.


  Hvordan kan jeg sjekke statusen på kravet mitt?

  Du kan sjekke kravets status når som helst under Krav og flyvninger på dashboardet ditt.

  Vi vil også sende deg regelmessige oppdateringer om kravet ditt via e-post.

  Det er ingen grunn til bekymring dersom kravets status ikke har blitt oppdatert på en stund. Noen stadier tar lengre tid enn andre, men det betyr ikke at vi ikke behandler eller regelmessig følger opp kravet.


  Hva skjer hvis flyselskapet ikke svarer i det hele tatt?

  Vi sender gjentatte påminnelser til flyselskapet om å utbetale kompensasjonen din, slik at de har nok tid til å svare. Hvis de ikke svarer oss i løpet av tre måneder, vil vi imidlertid sende saken videre til det juridiske teamet vårt, slik at de kan vurdere videre skritt. De vil kanskje forsøke å kontakte det nasjonale håndhevingsorganet (siden er på engelsk) i landet ditt. Avhengig av den aktuelle saken, kan de velge å gå til rettslige skritt mot flyselskapet.


  Flyvningen min ble innstilt og beløpet for flyreisen har blitt refundert. Kan jeg fortsatt kreve kompensasjon?

  Vi må stille deg noen spørsmål for å sjekke om du kvalifiserer for det, men i teorien, ja! Passasjerer kan både få refundert flybilletten OG få kompensasjon ved flyproblemer.

  Den vanligste situasjonen er dersom flyvningen blir innstilt mindre enn 14 dager før avreise. Flyselskapet vil som regel tilby deg en alternativ flyreise, men dersom det er for stor forskjell i flytidene, kan du be om å få refundert flybilletten, og du har også krav på kompensasjon.

  Det samme gjelder dersom du blir nektet ombordstigning. Du vil få tilbud om en alternativ flyreise og kompensasjon, men du kan velge refusjon og kompensasjon dersom du foretrekker det.

  Vær imidlertid oppmerksom på at noen flyselskap vil be deg om å skrive under på en ansvarsfraskrivelse for at du skal kunne motta refusjon, som kan inneholde en klausul om avkall på kompensasjon. Les derfor nøye gjennom alt du skriver under på!


  Hva skjer hvis flyselskapet feilaktig avviser kompensasjonskravet?

  Når et flyselskap avviser et kompensasjonskrav, starter vi med å dobbeltsjekke våre uavhengige datasystemer for å bekrefte at flyvningen gir rett til kompensasjon. Hvis vi konkluderer med at flyvningen kvalifiserer, men flyselskapet likevel ikke vil utbetale kompensasjon, overlater vi kravet til juridiske eksperter som vurderer hva som kan gjøres for å tvinge flyselskapet til å betale. Vi vil holde deg oppdatert på hvordan det går med kravet.

  Vi tar som vanlig ikke betalt hvis vi ikke vinner saken, så du betaler ingenting hvis vi ikke klarer å skaffe deg kompensasjon.


  Gir flyselskaper alltid en begrunnelse for å avvise et krav?

  Nei, dessverre. Dersom flyselskapet ikke gir en begrunnelse for avslaget, behandler vi kravet som om de ikke svarte i det hele tatt, og overleverer kravet til våre advokater for juridisk vurdering. I noen tilfeller er det ikke mulig å gå til søksmål, og det siste alternativet er da å ta kontakt med det nasjonale håndhevelsesorganet i det aktuelle landet.


  Hvorfor mottok jeg bare 50 % av kompensasjonen min?

  I henhold til EU-forskriftene kan flyselskapene kun halvere kompensasjonsbeløpet dersom du blir tilbudt en alternativ, «omdirigert» flyvning til din endelige destinasjon, som ankommer i løpet av par timer etter den opprinnelige flyvningen.

  Nøyaktig tidsramme for den alternative flyreisen er avhengig av flyvningens distanse:

  Ankomsttid for omdirigert flyvning:

  Alle flyvninger på under 1500 km

  Under 2 timer

  Flyvninger innenfor EU på over 1500 km

  Flyvninger utenfor EU på mellom 1500 og 3500 km

  Under 3 timer

  Flyvninger utenfor EU på over 3500 km

  Under 4 timer

  Dersom den omdirigerte flyvningen ankom innenfor tidsrammene ovenfor, har flyselskapet rett til å redusere kompensasjonen med 50 %


  Hvordan tilbakestiller jeg passordet mitt?

  Dersom du har glemt passordet ditt og ikke kan logge deg på kontoen din, trykker du på lenken for å tilbakestille passordet. Du vil bli bedt om å skrive inn e-postadressen som er knyttet til AirHelp-kontoen din, så vi kan sende deg en e-post med instruksjoner for å tilbakestille passordet.


  Hvordan kontakter jeg AirHelp?

  Du kan kontakte AirHelp via live-chat eller, hvis du allerede har et eksisterende krav hos oss, ved hjelp av kontaktskjemaet etter at du har logget inn på AirHelp-kontoen din. Du kan også søke på Hjelp-siden for å finne svar på de vanligste spørsmålene.


  Hvorfor ble kravet mitt avvist på grunn av værforholdene når det var fint vær?

  Flyselskapene følger alltid med på værforholdene langs hele flyruten, og ikke bare ved avreiseflyplassen. Selv om været er bra på avreisestedet, er det ikke nødvendigvis slik dit du skal. Dårlige værforhold og dårlig sikt langs den planlagte ruten kan ha store konsekvenser for sikkerheten til passasjerer og besetning, og dette er gyldig grunn til å utsette eller innstille en flyvning.

  Vi vil imidlertid alltid dobbeltsjekke om flyvningen virkelig ble forsinket på grunn av været. Dårlige værforhold er en vanlig grunn til å avvise kompensasjonskrav, da dette betraktes som ekstraordinære omstendigheter som ikke gir rett til kompensasjon. Derfor har vi våre egne, uavhengige systemer for å bekrefte værrapportene og vurdere hvert enkelt krav individuelt.


  Hvorfor svarer dere ikke på spørsmålene mine?

  Vi gjør alltid vårt beste for å svare på alle henvendelser så raskt som overhodet mulig, men på grunn av det store antallet forespørsler vi mottar, kan det ta litt tid før vi svarer. Takk for at du er tålmodig! Hvis du trenger umiddelbar hjelp, kan du kontakte oss via live-chat.


  Jeg reiste med noen venner, og de har allerede mottatt sin kompensasjon. Hvor er min?

  Det er ingen grunn til bekymring! Vi behandler krav i den rekkefølgen de blir sendt inn, men flyselskapene er ikke forpliktet til å behandle dem i samme rekkefølge, og det kan føre til slike situasjoner. Vi kan forsikre deg om at kravet ditt blir behandlet av våre profesjonelle team og at vi jobber for å oppnå kompensasjon for deg. Vi tar kontakt med deg så snart vi har en oppdatering.


  Hvorfor tar det så lang tid å få kompensasjon?

  Vi gjør så godt vi kan for å gjøre kravprosessen så rask som mulig, men i noen tilfeller kan det dessverre ta litt tid å skaffe kompensasjonen du har krav på. Det er flere eksterne faktorer som kan føre til at prosessen tar lengre tid, for eksempel flyselskapenes responstid, mange krav på samme tid, kommunikasjon med luftfartsmyndigheter og mulige rettsprosesser. Vi gjør alt vi kan for å presse dem til å svare raskt, men disse faktorene er ofte utenfor vår kontroll. Vi ber deg om å være tålmodig, og du kan være trygg på at vi står på for å skaffe deg kompensasjonen du har krav på.


  Hvordan kan jeg trekke tilbake kravet mitt?

  Vi synes det er synd at du forlater oss. Når du sender inn et krav, kan du avbryte prosessen i løpet av 14 dager. Du kan gjøre dette ved å kontakte oss via live-chat eller sende oss en melding ved hjelp av kontaktskjemaet når du har logget på AirHelp-kontoen din.

  Vilkårene og betingelsene våre fastslår imidlertid at du ikke kan trekke tilbake kravet hvis det har gått mer enn 14 dager, eller hvis vi allerede har informert deg om at flyselskapet har godtatt å utbetale kompensasjon. Du kan lese vilkårene og betingelsene i sin helhet her.


  Hvordan vet jeg om jeg har krav på kompensasjon og hvor mye jeg har krav på?

  Du kan sjekke om du har krav på kompensasjon for problemer i forbindelse med flyreiser og hvor mye du har krav på via berettigelsessjekken vår. Det tar bare noen få minutter og er helt gratis.


  Hvor lang tid tar det å behandle et krav?

  Kravbehandlingsprosessen er avhengig av flere faktorer, blant annet tilgjengelig dokumentasjon for å bevise saken, involverte tredjeparter og hvor raskt de svarer på henvendelsene våre – til og med tiden på året kan ha noe å si. Det er derfor vanskelig å anslå en tidsramme for et bestemt krav.

  Vår erfaring tilsier imidlertid at de fleste krav blir avgjort innen 3–4 måneder. I noen tilfeller kan det ta lengre tid, blant annet dersom vi må iverksette rettslige skritt.

  Selv om vi ikke kan gi noen garanti for hvor lang tid saken din vil ta, garanterer vi at vi behandler alle krav individuelt så de får den nødvendige oppmerksomheten.


  Hvordan bruker jeg AirHelp?

  Du går ganske enkelt til hjemmesiden vår og fyller ut informasjon om kravet her. Du blir da veiledet gjennom innsendelsesprosessen for kravet, der du oppgir personopplysningene dine og informasjon om problemene med flyvningen. Dersom du får problemer eller har spørsmål, kan du ta kontakt med våre vennlige kundebehandlere via live-chat. Vi er alltid klare til å hjelpe deg!


  Problemene jeg opplevde med flyvningen, er ikke oppført på nettstedet deres – kan jeg opprette et krav?

  Hvert krav er unikt, og hvis du er usikker på om du har krav på kompensasjon, kan du alltids benytte vår brukervennlige kompensasjonssjekk for å se om flyvningen din er kvalifisert. Dette er den raskeste og enkleste metoden for å finne ut om du har krav på penger.

  AirHelp har vært omtalt i:

  Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

  AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

  Copyright © 2024 AirHelp

  Sjekk kompensasjon

  Alle flyselskaper