Rettigheter når flyet er forsinket

Når flyet er forsinket har du under EU-reguleringen EF 261 visse rettigheter når du flyr innad i Europa. Denne loven gjelder dine rettigheter når flyet er forsinket, og dekker også kansellerte avreiser, fly som er overbooket og om du mister neste fly på grunn av forsinkelsen. Disse EU-lovene beskytter passasjerenes rettigheter og ser til at flyselskapene holdes ansvarlig for forsinkelser de selv har forårsaket. Om forsinkelsen er over 3 timer, vil du kunne kreve en kompensasjon uansett om flyselskapet har gitt deg alternative billetter eller ikke. Om forsinkelsen overstiger 3 timer totalt, er du uansett kvalifisert til erstatning.

Avgangsflyplass

Endelig ankomstflyplass

Sjekk kompensasjon

eller

Skann strekkoden på ombordstigningskortetLast opp ombordstigningskort

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Dine rettigheter når du opplever flyforsinkelse

Du har flere rettigheter når flyet er forsinket. Flyselskapene er pliktet til å opplyse om dine rettigheter, men slik informasjon står ofte oppført med liten skrift og undersøkelser viser at passasjer flest ikke er klar over sine rettigheter ved en forsinkelse. Visste du, for eksempel, at flyselskapet må tilby deg mat og drikke hvis forsinkelsen er på mer enn 2 timer? I noen tilfeller må de også tilby deg overnatting på hotell om dette skulle være nødvendig. Avhengig av hvor lang forsinkelsen er, og destinasjonen din, vil du også kunne ha rett på en kompensasjon for ventetiden. I tillegg kommer alternative billetter og i noen tilfeller en delvis eller komplett refusjon. Om du er berettiget til kompensasjon vil den minimum starte på 250 euro, og kan stige til hele 600 euro avhengig av hvor lang ventetiden er og hvor langt du skal reise. EF 261 er en omfattende lov, og det kan hende at du har krav på en kompensasjon du ikke er klar over. Fordelen med å bruke AirHelp er vår ekspertise på området, og viser det seg at du ikke kan kreve en kompensasjon vil våre tjenester være helt kostnadsfrie.

AirHelp er her for å hjelpe deg med å få kompensasjon for forsinkelser og avbestillinger av flyreiser. Sjekk ut hvor mye du kan være berettiget til.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Om AirHelp

AirHelp er verdens største organisasjon for flypassasjerettigheter, her for å hjelpe flypassasjerer med å sikre kompensasjon for forsinkede, kansellerte eller overbookede flyvninger .

Vi gjør det enkelt og stressfritt å søke om erstatning. Hvis du er usikker på dine rettigheter, mangler tid, eller bare vil at en ekspert skal håndtere kravet ditt, så kan AirHelp hjelpe deg med å skaffe deg det du har krav på.

Vi baserer på det såkalte "no win, no fee" prinsippet, slik at du kan sjekke kompensasjonen din uten risiko


Krav om erstatning for flyforsinkelser og kanselleringer

Forsinkede flyreiser: Du kan søke erstatning hvis flyet ditt ble forsinket i minst 3 timer.
Kansellerte flyreiser: du kan være berettiget til kompensasjon hvis flyet ditt ble kansellert mindre enn 14 dager før det skulle avreise.
Nektet ombordstigning: du er alltid kvalifisert for erstatning hvis du blir nektet ombordstigning med mindre du frivillig gir fra deg setet.

Vi gjør deg imidlertid oppmerksom på at hvis forstyrrelse skyldes ekstraordinære omstendigheter , er flyselskaper ikke forpliktet til å betle erstatning. Eksempler på ekstraordinære omstendigheter inkluderer dårlig værforhold, reiserestriksjoner og streik i flytrafikkontroll. Selv om de kan forårsake forsinkelser og kanselleringer, er flyselskaper ikke ansvarlige for de og kan derfor ikke forventes at de betaler erstatning.

Husk at de er europeiske flypassasjerettigheter , det vil si at de forholder seg til flyreiser med avgang fra en EU-flyplass, som flyr fra ikke-europeiske flyplasser til EU-flyplasser med et europeisk flyselskap. Tabellen nedenfor viser hvilke flyreiser som dekkes:

Krev opptil €600 hvis flyet ditt ble forsinket, kansellert eller overbooket innen de siste tre årene.

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


Hvor mye kan du få i erstatning?

AvstandKompensasjon
Alle flyvninger under 1500 kmOpptil €250 per passasjer
Flyvninger innenfor EU på over 1500 kmOpptil €400 per passasjer
Flyvninger utenfor EU på 1500 - 3500 kmOpptil €400 per passasjer
Flyvninger utenfor EU på over 3500 kmOpptil €600 per passasjer

Tabellen viser kompensasjon i € som spesifisert i EF261

I noen tilfeller kan erstatningssbeløp avvike fra ovennevnte beløp. Du kan enkelt sjekke hvor mye du er kvalifisert for ved å bruke Kompensasjonssjekk.


Hva du skal gjøre hvis flyet ditt er forsinket eller kansellert

Hvis flyreisen din er forsinket eller kansellert, så skulle du:

  • Oppbevar boardingkortet ditt sammen med andre reisedokumenter.
  • Spør hvorfor flyet ble forsinket eller kansellert.
  • Be om mat, drikke, og om nødvendig, gratis transport og losji.
  • Hvis flyreisen din ble kansellert, kan du be om en alternativ flyreise eller refusjon.
  • Oppbevar alle kvitteringer for ekstrautgifter du kunne være pådratt seg, for eksempel mat, klær osv.
  • Sørg for at du ikke signerer en frafallserklæring eller tar imot et gavekort som gir opp rett til kompensasjon.

La AirHelp søke din kompensasjon

Alle flyselskaper

Alle land

Du betaler ingenting hvis vi ikke vinner saken


AirHelp har vært omtalt i:

Dagens Næringsliv logoNRK logoAftenposten logoDagsavisen logo

AirHelp er en del av Association of Passenger Rights Advocates (APRA) som jobber for å promotere og ta hånd om dine rettigheter som passasjer.

Copyright © 2024 AirHelp

Sjekk kompensasjon

Alle flyselskaper